A Pagony nemcsak egy gyerekkönyvesbolt-hálózat, hanem Magyarország egyik vezető gyerekkönyvkiadója. A kiadó könyveiről, játékairól, szerzőiről, illusztrátorairól itt mindent megtudhatsz!

Ki ne emlékezne Annipannira és Boribonra, a játékmackóra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatának főszereplői a harminc évvel ezelőtti gyerekek - azaz a mai szülők - kedvencei voltak, és úgy tűnik, a mai gyerekeknek is ugyanúgy a kedvenceivé váltak. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok Marék Veronika "védjegyei". A régi sorozat öt kötete után a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott.
Gabo Kiadó
A Rumini Berg Judit regénye, amely 2007-ben megkapta az Év Gyerekkönyve nevű kitüntetést. A történet egy speciális világban játszódik, melynek benépesítői beszélő, társadalmat kiépítő állatok, illetve mágikus lények. A főszereplő Rumini, egy egér matróz, aki a Szélkirálynő nevezetű vitorláson próbál eljutni Pelevárba.
Csoda és Kósza is itt vannak a könyvekben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Mindig van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony mesesorozata régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásásban, leendő klasszikusok rajzaival.
A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak...

Vadnyugati kalandok nagymamával

Olvass bele a Nagymama az almafán című könyvbe!

2024. 04. 19.

Max nagyon vágyik egy nagymamára! Egy olyanra, aki elviszi a vidámparkba, édességgel tömi vagy meleg sapkát köt neki. Nem ér, hogy mindenkinek van nagymamája, csak neki nincs! Éppen ezért szinte magától érthetődőnek veszi, amikor az almafájukon felbukkan Nagymama, aki mindenféle csodálatos kalandra hívja kisunokáját: rodeó, vidámpark, tigrisvadászat... Hova utaznak legközelebb? Olvass tovább és megtudod!

olvasd tovább »

Itt a tavasz!

Hangolódjatok a gyermeknapra a DJECO-val!

2024. 04. 18.

A DJECO varázslatos, kreatív játékai és vagány, színes kiegészítői mind a gyerekek, mind a szüleik kedvencévé váltak. A szülők odavannak a könnyen mosható, vagány mintákért, és azért, hogy a DJECO kreatív játékaival akár órákig elszórakozhat a gyerekük. A gyerekek pedig imádják, hogy a DJECO kiegészítői amellett, hogy a lehető legaranyosabb minták díszítik őket (mindenkinek volt már dínós korszaka), szinte teljesen tönkretehetetlenek. Mutatjuk, mik a DJECO tavaszi újdonságai!

olvasd tovább »

Mi újság? Ez!

Mutatjuk legújabb könyveinket

2024. 04. 18.

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

olvasd tovább »

Sütihasználati beállítások