Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

Egy igazi ajándékkönyv ötéveseknek és egy lírai mesekönyv

Pagony újdonságok

2021. 09. 01.

A nagysikerű 3 éves lettem! valamint folytatása, a 4 éves lettem! nagyon kedvelt válogatások. Most végre az ötévesek is ünnepeltethetik a születésnapjukat egy önálló antológiával.
Bendl Vera elgondolkodtató, beszélgetős okos meséi segítenek elindítani a közös gondolkodást és beszélgetést a Matyi tigrissel álmodik című kötetben.

olvasd tovább »

Mától csak verseket olvass!

25 vers egy különleges kötetben

2021. 08. 31.

Az Útikalauz a vershez című legújabb Tilos az Á kötet 25 kortárs és klasszikus magyar szerző művén keresztül megmutatja, hogy a költészetről lehet és érdemes beszélgetni, és rávezet, hogy a költészet igenis mindenkihez és mindenkiről szól. A szerző, Fenyő D. György mögött hosszú évek tanári tapasztalata áll, ő a Magyartanárok Egyesületének alelnöke is, éppen ezért pontosan tudja, hogyan lehet jól szólni a fiatalokhoz. Kötetében közös gondolkodásra sarkall, és nem életrajzi információkkal tömi az olvasó fejét. Érezni és érteni segít a költészetet, nem feleltet belőle. És ha ez nem lenne elég, Gráf Dóra csodás illusztrációi biztosan felkeltik a fiatalok érdeklődését. Miután pedig kezükbe vették a könyvet, már egyenes út vezet a versek megszeretéséhez.

olvasd tovább »

Képes regény egy ógörög szuperhősről, és egy lírai könyv az emlékekről

Két különleges ifjúsági regénnyel bővült az Abszolút Könyvek sorozata

2021. 08. 26.

Tasnádi István a görög mitológia legvonzóbb szeletét választotta: minden szuperhős ősét, Héraklészt. Vagány, mai nyelvezettel, pörgős, humoros párbeszédekkel megírt kötet friss, olvasmányos gyerekkönyv, ami nem csak szemelvényeket mutat be a görög mitológiából, hanem teljes történetet mond el a szerző jellegzetes humorával és egy vérbeli képregényrajzoló, Felvidéki Miklós vagány rajzaival.

A science fiction és a futurisztikus történetek a gyerekirodalomban is ugyanúgy hódítanak, mint a felnőtt könyvekben. Ebbe a műfajba tartozik Kolozsi László legújabb regénye, A Hold emlékei is. Gyönyörű, lírai történetet mesél el, melynek fő kérdése: Kik vagyunk az emlékeink nélkül? A két könyv a 92. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.

olvasd tovább »

Pagony játékok népszerű sorozatok alapján

Szofi, Marci és Rumini kicsiknek és az egész családnak

2021. 08. 24.

Népszerű Pagonyos könyvsorozatok alapján készült társasjátékok jelentek meg, melyek remek ajándékok lehetnek a könyvek mellé, vagy tökéletes kiegészítői a teljes sorozatoknak. Az ovisok szeleburdi kedvencével, Szofival, az olvasni tanulók kedves kis barátjával, Marcival, és a kisiskolások körében hallatlanul népszerű Ruminivel már társasjáték formájában is találkozhatnak a rajongók! Megjelent a Zoknifogócska Szofival, a KalandoZoo és a Rumini - Hajónapló. Az ismerős szereplők az egész családot az asztal köré invitálják egy hatalmas, közös játékra, ráadásul az sem probléma, ha valaki nem olvasta volna a könyveket, a társasok a történettől függetlenül is élvezhetőek. 

olvasd tovább »

Hogyan ismerjük fel az álhíreket?

Ismeretterjesztő könyv tényekről és a tudományos gondolkodásról

2021. 08. 11.

Mindannyian emlékszünk arra, hogy 2010-ben egy csodapolip megjósolta a focimeccsek eredményét, és azt is hallottuk, hogy a NASA titokban állatkísérleteket folytat a Marson. Vagy talán mégsem? Vajon miért hiszik el az emberek olyan könnyen és készségesen a butaságokat? A Fake! című könyvből mindenre fény derül.

olvasd tovább »

VÉLETLENEK MÁRPEDIG VANNAK

Megjelent Marabu, az ismert karikaturista első gyerekkönyve

2021. 08. 10.

A közéleti karikatúrák világából érkező Marabu, azaz Szabó László Róbert első gyerekkönyve igazán egyedi történet. Abszurd humorával, szórakoztató illusztrációival, könnyen olvasható, nagybetűs szövegével garantáltan azon olvasók kedvence lesz, akik már túl vannak első olvasós könyveiken, de még nehezükre esik kiolvasni egy hosszú fejezetekből álló regényt.

olvasd tovább »

Te hány pontos lennél?

Young adult disztópia a jövő torz társadalmáról

2021. 08. 04.

Az utóbbi évek talán egyik legnépszerűbb műfaja a disztópia. Marloes Morshuis az egyik legnépszerűbb holland kortárs gyerekkönyvszerző. Harmadik regényében, a Radovár árnyaiban olyan jövőt vázol fel, amiben egészen biztosan nem szeretnénk élni.

olvasd tovább »

Egy titokzatos gyűrű nyomában

Interaktív meseregény Bojti Annától

2021. 08. 03.

Megjelent Bojti Anna harmadik könyve, melyben a nagy sikerű Éjszaka az állatkertben és A Lidércerdő mélyén című regényekhez hasonlóan ismét a gyerekek választásaitól függ a történet alakulása, az olvasó maga hozza a döntéseket, befolyásolja a kalandot személyes preferenciái alapján. A két korábbi kötettel ellentétben A kék ajtó titkát a kisebbek, tehát a 6-12 éves korosztály fogja élvezettel forgatni, miközben a könyv megismerteti velük az olvasás igazi élményét.

olvasd tovább »

Szárazság után itt az Árulás

Egy remek disztópia folytatása Rojik Tamástól

2021. 08. 03.

Rojik Tamás tavaly megjelent disztópiájának, a Szárazságnak megjelent a folytatása! Az Árulás még mélyebben megismertet bennünket a 2050-es évek Magyarországával, ezúttal társadalmi berendezkedésre és az egyenlőtlenség kérdésére fókuszálva.

olvasd tovább »

Hogyan parancsolgatnak a többsejtűek feromonpostával?

Ismeretterjesztő mesekönyv az állati kommunikációról

2021. 07. 29.

Vibók Ildi már több kötetével - Szuperlétra, Szupercsapat - bizonyította, hogy a (természet)tudomány, a biológia igenis lehet vicces, és kicsinek-nagynak egyaránt érdekes. Legújabb könyvében, az Állati dumákban is ezt teszi: szórakoztat, nevettet, és közben észre sem vesszük, hogy mennyi mindent megtudunk az állatok kommunikációjáról.

olvasd tovább »