Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

Egy tabudöntögető könyv a tanár-diák viszonyról

Megjelent a Vészkijárat-sorozat legújabb kötete

2021. 11. 25.

Újabb, fontos kötettel bővült a Tilos az Á Könyvek Vészkijárat-sorozata. Ezek a könyvek kemény témákat dolgoznak fel, láthatatlan problémákról szólnak és talán segítenek megtalálni a vészkijáratot az adott helyzetből. Erna Sassen legújabb magyarul megjelent könyvének középpontjában egy olyan tanár-diák viszony áll, mely átlépi a határokat. A kötet célja, hogy felhívja a figyelmet az árulkodó jelekre, és így a hasonló esetek megelőzhetőek legyenek.

olvasd tovább »

Abszolút könyveket egy abszolút karácsonyra

Szórakoztató, elgondolkodtató regények 9-12 éveseknek kutyákról, robotokról

2021. 11. 17.

Az Abszolút Könyvek-sorozat már évek óta minőségi és letehetetlen regényekkel látja el a kiskamasz korosztályt, hiszen a sorozat kötetei abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók, a kötetek már eddig is rengeteg kisiskolással szerettették meg az olvasást. Most két külföldi újdonsággal bővült a sorozat, melyek kiváló kiválóan alkalmasak önálló olvasásra, de felolvasós, családi könyvként is megállják a helyüket.

olvasd tovább »

Megtalálni a saját zenénket

Különleges ismeretterjesztő mesekönyv a zenéről

2021. 11. 16.

Tarr Ferenc most megjelent könyve, a Harmónia, a zenék birodalma azoknak a gyerekeknek szól, akik szeretnek zenét hallgatni, és szívesen megismerkednének a legalapvetőbb zenei fogalmakkal, hangszerekkel, stílusokkal. A gazdagon illusztrált izgalmas ismeretterjesztő mesekönyv hiánypótló a hazai piacon, a könyvhöz a Lóci játszik zenekar komponált dalt.

olvasd tovább »

AZ ORSZÁG JÁTÉKA 2021

Két Pagony-társas is bekerült a díjazottak közé

2021. 11. 15.

A 2021-es az Ország Játéka megmérettetésen A kuflik és az esőtánc, valamit a Rumini – Hajónapló nevű Pagony társas is elnyerte a szakmai zsűri díját.

olvasd tovább »

Julia Donaldson négy új könyve

Lapozók a legkisebbeknek - akár karácsonyra is

2021. 11. 11.

Újabb négy nagyszerű, keménytáblás lapozó jelent meg a világhírű Julia Donaldsontól magyarul, ráadásul állandó illusztrátora, Axel Scheffler mellett Sara Ogilvie vidám rajzaival is találkozhatnak az olvasók. A Donaldson-könyvek állandó fordítója, Papp Gábor Zsigmond a tőle megszokott humorérzékkel, pörgős rímekben ültette át magyarra a kedves, humoros történeteket.

olvasd tovább »

Pitypang játszik

Egy igazi őszi, kutyás mese Pásztohy Pankától

2021. 11. 10.

Új kötettel bővült Pásztohy Panka népszerű sorozata, a Pitypang és Lili. Ezúttal egy varázslatos őszi mesében kalandozhatnak a gyerekek!

olvasd tovább »

Szevasz

25 kortárs novella kamaszokról, nem csak kamaszoknak

2021. 11. 09.

Újabb kötet jelent meg a Tilos az Á Könyvek népszerű antológiáinak sorában, melyben a kortárs magyar irodalom színe-java képviselteti magát. A Szevasz című kötet igényes novellaválogatás, mely a kamaszokat és a felnőtteket egyaránt megragadja.

olvasd tovább »

Marie Curie és az atomok rejtélye

Újabb izgalmas résszel bővült az Isteni szikrák-sorozat

2021. 11. 02.

Újabb résszel bővült a népszerű ismeretterjesztő sorozat, az Isteni szikrák: Nikola Tesla, Leonardo da Vinci és Stephen Hawking után a legfrissebb kötetben Marie Curie-n a sor. Az új könyv elképesztően viccesen, mégis részletekbe menően ismerteti meg az olvasókkal a tudós nő életét egészen gyerekkorától kezdve.

olvasd tovább »

Beszéljünk az örökbefogadásról!

Kisrigók: könyv után a Bábszínház színpadán is

2021. 10. 29.

November 9-e az örökbefogadás világnapja, és október 30-án mutatja be a Budapest Bábszínház Paulon Viktória: Kisrigók – három gyerek hazatalál című meseregényének színpadi adaptációját. A kötet a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg még 2017-ben, a darabot Gimesi Dóra adaptálta színpadra és Hoffer Károly rendezte.

olvasd tovább »

Egy könyv, ahol zúdulnak a kalandok

Megjelent Kertész Erzsi Panthera-sorozatának legújabb része, melynek online bemutatója is lesz!

2021. 10. 27.

Megjelent a Panthera-sorozat sokak által várt ötödik kötete! A népszerű fantasztikus sorozat rengeteg kiskamaszt nyert meg az olvasásnak. Kertész Erzsi remekül beszéli a korosztály nyelvét, és pontosan tudja, mi köti le a kisiskolásokat. Izgalmas karakterek és lélegzetelállító kalandok a hógömbön kívül és belül.

olvasd tovább »