Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

Irány a Balaton, nyaraljunk Kicsimackóval!

Vadadi Adrienn képeskönyve a legkisebbeknek szól

2022. 06. 09.

Vadadi Adrienn Kicsimackó című kötetének folytatása igazi nyári csemege, mely a magyar tenger partjára repíti az ovis olvasókat.

olvasd tovább »

Bulik, szerelmek, zene

Nyulász Lelle első könyve

2022. 06. 08.

A Tilos az Á Könyvek gondozásában megjelent legújabb regény tökéletes nyári olvasmány a középiskolás korosztály számára, de kamaszokat nevelő szülők is bátran elolvashatják.

Nyulász Lelle egy 18 éves kamaszsrác hangján szólal meg, regényében szó esik a társadalom által elvárt férfi szerepekekről, és a diszfunkcionális családokokról is.

olvasd tovább »

Egy lírai meseregény és egy lírai versgyűjtemény

Gimesi Dóra és Tasi Katalin legújabb kötetei

2022. 06. 03.

Két, szövegileg és vizuálisan is különleges lírai kötet jelenik meg a Pagony Kiadó gondozásában a 93. Ünnepi Könyvhétre: Okos, érzékeny, gyönyörű és informatív mesekönyv Gimesi Dórától, Takács Mari csodálatos képeivel. Tasi Katalin lírai gyerekversei pedig Szimonidesz Hajnalka művészi illusztrációival a svéd gyerekversek hangulatát idézik, és az élet nagy kérdéseit mutatják be egy kislány szemszögéből.

A kötet szerzői a közös könyvbemutató után együtt dedikálnak a Könyvhéten.


olvasd tovább »

Miről fecseg egy kastély?

Gévai Csilla regénye ideális nyári olvasmány

2022. 06. 02.

A Pagony Kiadó a Zseblámpás Könyvek sorozata egytől egyig vidám, kalandos és pörgős, rövid, mégis összetett és fordulatos regényeket tartalmaz azoknak az alsósoknak, akiknek a Most én olvasok!-kötetek már nem jelentenek kihívást, de egy több száz oldalas regény még túlságosan nagy falat lenne. 

A már három nemrég megjelent rész után Gévai Csilla is újabb kötettel ajándékozta meg olvasóit. A fecsegő kastély elképesztően vicces regény szuper nyári biciklis könyv, és izgalmas időutazás egyben.

olvasd tovább »

Könyvheti abszolút újdonságok 9 éven felülieknek

2022. 06. 02.

A Pagony sorozata, az Abszolút Könyvek olyan 9—12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatása, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. A Pagony Kiadó az idei Könyvhétre három új kötettel bővítette a népszerű sorozatot, az eseményen a könyvek is bemutatkoznak.

olvasd tovább »

Megjelent a nyár legkülönlegesebb könyve Dániel Andrástól

Három pecás, három hal, egy kislány és egy vízimanó

2022. 06. 01.

Viccesen abszurd Dániel András legújabb könyve, mely gyerekeknek és felnőtteknek is szól. A remek, már címében is különleges könyv elgondolkodtató nyári olvasmány is lehet.

olvasd tovább »

Könyvheti Pagony könyvek

2022. 05. 31.

A közelgő 93. Ünnepi Könyvhétre a Pagony kiadó sok-sok újdonsággal vagy épp népszerű sorozat folytatásával készül. A következőkben a már megjelent vagy megjelenés előtt álló pagonyos újdonságok következnek korosztályos bontásban, beleolvasó linkekkel, interjúkkal együtt.

olvasd tovább »

Utazás, nyaralás kisgyerekkel, kutyával

Megjelent Pásztohy Panka új Pitypang és Lili kötete

2022. 05. 25.

Egy igazán nyári, utazós kötettel bővült Pásztohy Panka népszerű sorozata, a Pitypang és Lili.

olvasd tovább »

Mit keresnek a dínók Artúr király udvarában?

Megjelent Berg Judit legújabb kötete

2022. 05. 24.

Berg Judit két kis dínója visszatér, ezúttal Artúr király udvarába. Vajon milyen kalamajkába keveredik Trikó és Nyamm? És hogyan került Merlin zsebébe egy harmadik kis dínó? 
Az olvasó mindenre választ kap kedvenc, időutazó őslényeink legújabb kalandjaiban, ahol feltűnik egy dínólány is!

olvasd tovább »

Mesék a múzeumból

Képzőművészet, színház, gyerekirodalom egy különleges kötetben

2022. 05. 19.

A Képtelen képrablás című új kötet egy képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény egyben, Rubik Anna csodálatos illusztrációival. A Magyar Nemzeti Galériában látható képeket kortárs magyar szerzők meséi keltik életre.

olvasd tovább »