Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon kollégánkhoz:

Somogyi László
somogyi.laszlo@pagony.hu
0670/632-2446

Két korosztályban is Pagony könyv lett az év gyerekkönyve 2021-ben

Dániel András és Kiss Ottó könyveit díjazta a HUBBY

2021. 06. 11.

A 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY – Hungarian Board on Books for Young People) immár hetedik éve megszervezi és átadja a független szakmai zsűri által odaítélt Év Gyerekkönyve Díjat. A mai díjátadón két kategóriában is Pagony könyv lett a győztes.

olvasd tovább »

Két új könyv a Tilos az Á Könyvektől

Nyári kalandok és merész climate fiction

2021. 06. 09.

Két fiatal szerző friss kötetét ajánljuk a Tilos az Á Könyvek portfóliójából. Bakó Liza első regényével jelentkezik, amely igazi nyári olvasmány, nyári kalandokról: szerelemről és az azzal járó megpróbáltatásokról. Rojik Tamás pedig a tavaly megjelent climate-fiction regényében elkezdett történetet folytatja egy új kötetben, komoly társadalmi kérdéseket feszegetve.

olvasd tovább »

A honfoglalás korába viszi a gyerekeket Berg Judit új könyve

Folytatódnak a két kis dínó kalandjai

2021. 06. 08.

Berg Judit Két kis dínó sorozata az elmúlt évek egyik legnagyobb gyerekkönyves sikere, ami nem is meglepő, hiszen három népszerű témát egyesít: a meseregényt, a játékos ismeretterjesztést és persze a dínókat – akiket még mindig imádnak a gyerekek.

olvasd tovább »

Egy kicsi mackótól Jenci néniig

Két új könyv a Pagonytól

2021. 06. 01.

Két könyvvel jelentkezik a Pagony: Vadadi Adrienn ezúttal a legkisebbeknek, a bölcsis, kisovis korosztálynak írt szívmelengető mesét, amely Egri Mónika csodálatos rajzaival jelenik meg. Kolozsi Angéla könyve pedig a kiskamaszoknak szóló Abszolút könyvek sorozatunkban jelent meg, és egy olyan problémát taglal, amely szinte minden családban fontos kérdés: a mobiltelefon-használatot.

olvasd tovább »

Pingvin, bálna, DNS

Két új könyv a Pagonytól

2021. 05. 19.

Két könyvvel jelentkezik a Pagony: Vibók Ildi A szuperlétra című kötete óvodásoknak és kisiskolásoknak mesél egy fontos, de nagyon nehéz témáról: az öröklődésről, a DNS működéséről – teszi mindezt könnyed, játékos és mégis informatív módon a Mayer Tamás rajzaival gazdagon illusztrált könyvben. Iwasa Megumi most megjelent kötete pedig a korábban kiadott, Szeretettel üdvözöl: Pingvin című könyv folytatása, amelyben Bálna professzor küld leveleket szerte a világba.

olvasd tovább »

Két könyv és egy könyv-társas kicsiknek a Pagonytól

A legkisebbektől hat éves korig

2021. 04. 28.

A legkisebbeknek szóló lapozóval bővül Kiss Judit Ágnes népszerű Babaróka-sorozata. Kőszeghy Csilla és Szálinger Balázs lapozójában vicces mondókák kísérik a rajzokat. Jesztl József és Lencse Máté új kötetében pedig olyan társasjátékok találhatók, amelyekhez nem kell semmi más, csak a fejünk és az ujjunk.

olvasd tovább »

Öt új könyv a Pagonytól

Megmentjük Einstein életét, segítünk olvasni tanulni és Shakespeare-t olvasni is

2021. 04. 22.

Új sorozatunkban, melynek első kötete most jelent meg Shakespeare drámák prózai átiratai olvashatók népszerű kortárs ifjúsági szerzők tollából. Új kiskamaszoknak szóló könyvünkben a főszereplő kislány egy hatalmas óceánjárón kerül időcsapdába. Végül pedig három kötettel is folytatódik a Pagony olvasástanulásban segítő sorozata, a Most én olvasok! - Bendl Vera, Kiss Judit Ágnes és Mészöly Ágnes kötetei biztosan megszerettetik a betűket a gyerekekkel.

olvasd tovább »

Pagony kalandséta: szabadtéri kalandjáték a Pagonytól

Biztonságos, szabadtéri családi program

2021. 04. 19.

A jelenlegi helyzetben családi programot szervezni, ráadásul olyat, amit a család minden tagja élvez, és biztonságban is érzi magát, nem könnyű feladat. A Pagony most városi kalandsétákat indít, amelyek szinte minden elvárásnak megfelelnek: az egész család kikapcsolódhat, a program kényelmesen megközelíthető, és biztonságos az összes résztvevő számára.

olvasd tovább »

Ifjúsági regény 1956-ról, Kiss Judit Ágnestől

Megjelent a Kórház az osztályteremben

2021. 04. 12.

Kevesen tudják, hogy az iskola udvarán álló hatalmas, ősöreg platánfába rejtett titkos ajtó a múltba vezet. Lóri, Réka, Hanna és Sanyi tudatosan választja úticélul 1956. október 23-át, mert Lóri a dédapját szeretné megkeresni a tömegben. De ami azon a napon Budapest utcáin várja őket, arra nem lehet igazán felkészülni. Tankok, puskák, lőtt sebek, halottak – és a felkelők között velük egykorú gyerekek. Hogyan áll helyt négy mai kamasz a kőkemény helyzetek sűrűjében? Mit jelent a család, és mit a szabadság 1956-ban?

olvasd tovább »

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!

A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!

2021. 04. 09.

A moly.hu, Magyarország legnagyobb olvasói közössége rendszeresen kiosztja a Merítés-díjakat – az idei évben azonban nem csak az elmúlt év, hanem az egész elmúlt évtized gyerekkönyvei közül válogattak.

olvasd tovább »