Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

Milyen lenne áram nélkül?

Kolozsi László új regényéből ez is kiderül

2022. 11. 21.

Megjelent az Abszolút Könyvek sorozat legújabb kötete, azaz Kolozsi László elgondolkodtató meseregénye technikáról, jövőről, fejlődésről, mely nemcsak a 9-12 éveseknek szól, hanem a felnőtt olvasóknak is gondolatébresztő kérdéseket vet fel az emberiség jövőjével kapcsolatban.

olvasd tovább »

Önállóság, barátság, elfogadás

Két új kötet a Zseblámpás Könyvek sorozatában

2022. 11. 17.

Újabb részekkel bővül a Zseblámpás könyvek sorozata, melynek kötetei megadják a kisiskolásoknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, aktualitásukkal és lendületes történetvezetésükkel pedig észrevétlenül szerettetik meg velük az olvasást. A Szerdán végre játszhatok! realisztikus hangulatú könyv, mely a szabad játék fontosságát hangsúlyozza iskolás korban, a Nagyláb, Kisláb című kötet pedig egy otthonos hangulatú meseregény a barátságról és az elfogadásról, mely felolvasásra és önálló olvasásra is tökéletes.

olvasd tovább »

Három újabb kötet a Most én olvasok!-sorozatban

2022. 11. 10.

A Pagony Kiadó Most én olvasok!-sorozata azért jött létre, hogy a kezdő olvasó gyerekekkel megismertesse az önálló olvasás örömét, és most három újabb résszel bővül a sorozat: Bendl Vera Időgyurma-sorozatában Sanel egyenesen Amerikáig megy, Szabó Borbála zárókötete egy időutazós történet, amely egy kistestvér születéséről szól, Fekete András hangosan nevetős új kötete a kutya-macska barátságról mesél a kezdő olvasóknak.

olvasd tovább »

Egy reményt adó varázsmese

Megjelent Kiss Judit Ágnes legújabb könyve

2022. 11. 08.

A Zsálya és a mélyvölgyi utazás című kötet a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg folytatása, mely ezúttal a 9 év feletti gyerekeknek szól. Kiss Judit Ágnes érzékenyen megírt meseregénye betegségről, küzdelemről és gyógyulásról szól Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációival.

olvasd tovább »

A történelem soha nem volt még ennyire érdekes!

Megjelent az Abszolút Töri sorozat két újabb része

2022. 11. 02.

A népszerű sorozat újabb köteteiben Miklya Luzsányi Mónika és Rojik Tamás jóvoltából repülhetünk vissza a magyar történelem egy-egy izgalmas korába. Az új könyvekben II. Lajos király uralkodása és a Rákóczi szabadságharc idejére látogatnak vissza a varázslatos platánfa segítségével a szereplők.

olvasd tovább »

Irány a varázslatos Egyiptom!

Megjelent Szakács Eszter Füstmágus című regénye

2022. 10. 28.

Megérkezett Szakács Eszter legújabb fantasy regénye, a Grifflovasok-trilógia univerzumában játszódó önálló kötet, az egyiptomi mitológia fantasztikus feldolgozása.

olvasd tovább »

Izgalmas, nyomozós kalandregény

Megjelent az Abszolút könyvek sorozat újabb része

2022. 10. 28.

Egy új kötet jelent meg az Abszolút könyvek sorozatában, amely azon 9-12 éves gyerekeknek szól, akik már nem mesekönyveket szeretnének olvasni, hanem valami komolyabbra, nagyobbaknak szólóra vágynak. A Könyvvadászok-sorozat első két része nagy siker volt, a most megjelent folytatás ismét egy letehetetlenül izgalmas és fordulatos regény, melyet a kiskamasz detektívpalánták fognak legjobban élvezni.

olvasd tovább »

Négy karácsonyi újdonság a Pagonytól

Mikulásvárás Pitypanggal, karácsony Maszattal, mesés ismeretterjesztés, és egy csodálatos játék Babarókával

2022. 10. 24.

Decemberre hangolódva idén a Pagony Kiadó két, kicsiknek szóló ünnepi könyvújdonsággal készül a Maszat karácsonya, valamint a Pitypang és a Mikulás című kötetekkel. A Miért nincs mindennap karácsony? című mesés ismeretterjesztő könyv pedig sok kérdésre ad választ. 
A tavaly megjelent nagy sikerű Babaróka karácsonya című kötet után megérkezett a Babaróka karácsonya társasjáték is!

olvasd tovább »

Téli Pagonyfeszt

Családi program november 20-án

2022. 10. 21.

A Pagony Kiadó a legszebb mesékkel és játékokkal, kreatív foglalkozásokkal, színházi előadásokkal, koncerttel és közös élményekkel készül az ünnepekre. Az idei Téli Pagonyfesztnek a Marczibányi Téri Művelődési Központ ad otthont.

olvasd tovább »

Kuflikból sosem elég!

Megjelent Dániel András újabb kötete

2022. 10. 20.

Folytatódik a népszerű Kufli-sorozat, kicsik és nagyok nagy kedvence! Az IBBY-díjas Dániel András legújabb kötetében szóba kerül egy varázslatos finomság és egy vicces téli mese is.

olvasd tovább »