Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon kollégánkhoz:

Somogyi László
somogyi.laszlo@pagony.hu
0670/632-2446

Zseblámpás könyvek: új könyvsorozat a Pagonytól

Első egyedül olvasós könyvek 7-10 éves gyerekeknek

2021. 03. 30.

A Pagony új könyvsorozatának célja, hogy rávezesse a gyerekeket az önálló olvasás örömére. A Zseblámpás könyveket a polcról leemelve a gyerekek (és szüleik) olyan könyvek közül válogathatnak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert. Mai, szórakoztató, vidám, kalandos és pörgős olvasmányok, amik lekötik a gyerekek figyelmét.

olvasd tovább »

Sandwich Grófja és a nápolyi pizza

Különleges új könyv a Pagonytól kedvenc ételeink történetéről

2021. 03. 29.

Azoknak az ételeknek, amik nap mint nap a tányérunkra kerülnek, mind története van. Valaki egyszer megsütötte az első pizzát, valaki kitalálta, hogy a szendvics remek eledel és valaki rájött, hogy a kakaófa terméséből port lehet kinyerni, és abból isteni italt készíteni.

olvasd tovább »

Két új könyv a Pagonytól

Folytatódik Agócs Írisz tavalyi sikerkönyve!

2021. 03. 16.

A tavalyi karantén egyik legnagyobb könyves meglepetése Agócs Írisz online rajziskolája és az abból később születő könyv volt. Most már a második kötet is megjelent. Emellett új kötettel bővül a 3-5-8 perces mesék sorozat, amely ezúttal a kis kalandoroknak szól.

olvasd tovább »

Gyerekkönyvek karantén idejére

Három könyv, ami színessé teszi az egyforma napokat

2021. 03. 10.

A járvány okozta kiszámíthatatlanság és az immár harmadik karantén mindenki számára nehéz – de a gyerekek számára talán a legnehezebb. Mutatunk három könyvet, amiket a karantén ihletett és segíthetnek abban, hogy könnyebbek, vidámabbak, izgalmasabbak legyenek ezek a napok – elsősorban gyerekeknek, de egy kicsit a szüleiknek is.

olvasd tovább »

Boribon, Maszat és a kuflik

Három új társas és egy friss könyv a Pagonytól

2021. 03. 08.

Három nagyon népszerű mesehős lett a főszereplője három most megjelent társasjátékunk-nak. Sőt, a kuflikkal egy friss könyv is a polcokra került. Kezdjük ez utóbbival.

olvasd tovább »

Három új könyv a Pagonytól

Egy régóta várt sorozat indul újra a Pagonynál

2021. 02. 24.

Megjelennek Innes Shona könyvei, melyek gyerekek nehezen megválaszolható kérdéseire segítenek választ adni a szülők számára. Czernák Eszter friss könyve pedig szintén kérdések köré fonódik: a mindennapi séta során a gyerekekben megfogalmazódó, a világra rácsodálkozó kérdéseket veszi sorra a kötet, mely így ismeretterjesztő és mesekönyv is egyben.

olvasd tovább »

Gavarin és az álomantenna

Új könyv kiskamaszoknak Laboda Kornéltól

2021. 02. 23.

Laboda Kornél regénye, a Gavarin és az álomantenna az Abszolút könyvek-sorozat legújabb tagja, és egyenesen a világűrbe repíti kiskamasz olvasóit. A kötet Jásdi Juli illusztrációival jelenik meg.

olvasd tovább »

Két új könyv ovisoknak a Pagonytól

Vadadi Adrienn új könyve, valamint népszerű antológiánk folytatása

2021. 02. 16.

Két új óvodásoknak szóló kötet jelent meg a Pagonynál. Folytatódik Vadadi Adrienn rendkívül népszerű, ovis sorozata, melyben ezúttal az ikerpárok óvodai beilleszkedését mutatja be a szerző. A kötetet Pásztohy Panka rajzai kísérik. Emellett tavalyi sikeres évfordulós kötetünk is folytatást kapott, 4 éves lettem címmel!

olvasd tovább »

Szakácskönyv gyerekeknek?

Orbán Orsolya: Cófli receptes böngészője

2021. 02. 10.

Orbán Orsolya frissen megjelent könyve igazi különlegesség: egyszerre mesekönyv, szakácskönyv és böngésző is.

olvasd tovább »

Három új könyv a Pagonytól

2-től 12 éves korig

2021. 02. 09.

Két új kötettel gazdagodik a Pagony kezdő olvasóknak szóló sorozata, a Most én olvasok: Dávid Ádám és Kertész Erzsi könyvei jelentek most meg, utóbbi kétnyelvű, angol-magyar történettel és a nyelvtanulást segítő játékos feladatokkal. Emellett Papp Gábor Zsigmond fordításában jelenik meg egy holland verses mesekönyv, az Ádi, a kiskalóz.

olvasd tovább »