Czernák Eszter

Egyszer volt, hol nem volt, egy kétgyerekes anyuka elhatározta, hogy szerencsét próbál, és elküldi az addig az asztalfiókban pihenő kéziratait egy kiadónak. De csak egynek és csak egyszer. “Ha ők nem akarják kiadni, akkor biztos nem jók, és nem próbálkozom tovább.” - mesélte a szerző egy 2019-es interjúban.

A válasz pedig szinte azonnal meg is érkezett, a Pagony lecsapott a kéziratokra, és nem is egy, de rögtön két könyvet is megjelentetett Czernák Eszter művei közül! Így került a polcokra 2019-ben A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon. Mindkét mese a kreativitást élteti, és az előre csomagolt megoldások helyett saját ötleteken alapuló, egyedi útkeresésre biztat.

Innentől kezdve pedig eszeveszett módon felpörögtek az események, lelki szemeink előtt látjuk is, hogyan röpködnek a jegyzetlapok, csattog a klaviatúra az altatás utáni órákban Czernák Eszter asztalán. A valóság azonban ennél eredetibb és meglepőbb, ugyanis, mint azt a szerző elmondja, leginkább a BKV-n szeret írni!

Azóta elképesztő sikereket ért el a Panka-sorozatával és a Sárkányovival, aminek 2022-ben megjelent a Sárkánysuli című része is az iskolakezdő gyerekek legnagyobb örömére.

nálunk megjelent könyvei

Sütihasználati beállítások