A Pagony nemcsak egy gyerekkönyvesbolt-hálózat, hanem Magyarország egyik vezető gyerekkönyvkiadója. A kiadó könyveiről, játékairól, szerzőiről, illusztrátorairól itt mindent megtudhatsz!

Ki ne emlékezne Annipannira és Boribonra, a játékmackóra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatának főszereplői a harminc évvel ezelőtti gyerekek - azaz a mai szülők - kedvencei voltak, és úgy tűnik, a mai gyerekeknek is ugyanúgy a kedvenceivé váltak. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok Marék Veronika "védjegyei". A régi sorozat öt kötete után a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott.
Gabo Kiadó
A Rumini Berg Judit regénye, amely 2007-ben megkapta az Év Gyerekkönyve nevű kitüntetést. A történet egy speciális világban játszódik, melynek benépesítői beszélő, társadalmat kiépítő állatok, illetve mágikus lények. A főszereplő Rumini, egy egér matróz, aki a Szélkirálynő nevezetű vitorláson próbál eljutni Pelevárba.
Csoda és Kósza is itt vannak a könyvekben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Mindig van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony mesesorozata régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásásban, leendő klasszikusok rajzaival.
A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak...

Vajon létezik-e a Mikulás?

Most kiderül...

2021. 12. 06.

Az alább következő részlet Az irodalom visszavág második kötetének 69. oldalán kezdődik. Mikor máskor tennénk ki a honlapunkra, mint Mikuláskor. Olvassátok el, döntsétek el, hogy tényleg hisztek-e benne... az biztos, hogy a Tilos az Á könyvekben nem fogsz sosem csalódni, olvass minket Mikuláson innen és Mikuláson túl...

olvasd tovább »

Keep calm and play board games!

A legtutibb társasok a 3-8 éves korosztálynak!

2021. 12. 06.

Egyszerűen lehetetlen felsorolni azt a sok pozitívumot, amit a társasok hozhatnak az életünkbe! Szórakoztatók és izgalmasak. Képesek belassítani a mindennapi pörgést, hogy türelmesebben tudjunk egymásra figyelni. Fejlesztik a logikus gondolkodást és a fantáziát is! Ráadásul az együtt töltött, meghitt félórák-órák rengeteg sikerélményt adhatnak, miközben jobban megismerhetjük és megérthetjük önmagunkat és a családunkat is. Ebben a cikkben Pagony játékházas kollégánk ajánl nektek 10+1 szuper társast, amivel nem lőhettek mellé, ha kisiskolás vagy fiatalabb csemetéknek kerestek karácsonyi ajándékot. Mindig legyen társas a fa alatt!

olvasd tovább »

Adventi ajánlatunk - 3. hét

Válogass 20% kedvezménnyel!

2021. 12. 06.

Ismét adventi akció a Pagonyban! A karácsonyt megelőző időszakban hetente más és más termékeket vásárolhattok meg nagy kedvezménnyel a Pagony üzleteiben és webboltjában. Ezek egyben a mi legnagyobb kedvenceink is, amiket gondos kezek válogattak össze számotokra, hogy minden korosztály megtalálja köztük a legszuperebb karácsonyi meglepetést. Ismerd meg adventi ajánlatunkat, és szerezd be mindet 20% kedvezménnyel!

Ha bármelyik boltunkban, vagy a webboltban 2021.12.06.-12.12. között beszerzitek az alábbi játékokat és könyveket, akkor 20% kedvezményt kaptok rájuk. Az egyetlen kivétel a Pagony Játékház, mivel náluk egy teljesen speciális karácsonyi ajánlat vár titeket!

A dátum most nagyon fontos: ezek a termékek csak ezen a héten lesznek kedvezményesek, és csak a Pagony online és offline boltjaiban. De jövő héten újabb csodás meglepikkel készülünk nektek!

olvasd tovább »