A Pagony nemcsak egy gyerekkönyvesbolt-hálózat, hanem Magyarország egyik vezető gyerekkönyvkiadója. A kiadó könyveiről, játékairól, szerzőiről, illusztrátorairól itt mindent megtudhatsz!

Ki ne emlékezne Annipannira és Boribonra, a játékmackóra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatának főszereplői a harminc évvel ezelőtti gyerekek - azaz a mai szülők - kedvencei voltak, és úgy tűnik, a mai gyerekeknek is ugyanúgy a kedvenceivé váltak. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok Marék Veronika "védjegyei". A régi sorozat öt kötete után a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott.
Gabo Kiadó
A Rumini Berg Judit regénye, amely 2007-ben megkapta az Év Gyerekkönyve nevű kitüntetést. A történet egy speciális világban játszódik, melynek benépesítői beszélő, társadalmat kiépítő állatok, illetve mágikus lények. A főszereplő Rumini, egy egér matróz, aki a Szélkirálynő nevezetű vitorláson próbál eljutni Pelevárba.
Csoda és Kósza is itt vannak a könyvekben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Mindig van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony mesesorozata régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásásban, leendő klasszikusok rajzaival.
A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak...

Kérj kiszállítást a Pagony-boltokból!

Számíthatsz ránk!

2021. 03. 05.

Március 8-tól a legújabb kormányrendelet alapján mi is zárva leszünk. Bár a boltjaink nem tarthatnak nyitva, de most is számíthattok ránk! Segítünk abban, hogy a lezárás ideje alatt is könnyedén tudjatok könyveket, játékokat beszerezni. Ezért lehetővé tesszük, hogy a zárás ideje alatt boltjainkból is tudjatok rendelni, így a bolt környékére kérhettek kiszállítást. Természetesen a webes rendelés továbbra is működik, a webshopból is tudtok házhoz rendelni, de a boltok zárvatartása alatt sajnos nincs lehetőség személyes átvételt választani.

olvasd tovább »

Bezárt az ovi? Mi akkor is minden ovis csoportnak garantált társasjátékot adunk!

Ovis rajzpályázatot hirdet a Pagony, amiben minden pályázó csoport nyer!

2021. 03. 05.

Most, hogy bezártak az óvodák, a gyerekek megint otthon ragadtak és elszakadtak egymástól. Nem találkozhatnak egymással. A Pagony egy kis örömet szeretne hozni ezekre a napokra, csökkenteni az elszigeteltséget. Ezért olyan rajzpályázatot hirdetünk óvodai csoportoknak, amelyben minden nevező csoport ajándékot kap: egy letölthető társasjátékot, amivel otthon is játszhatnak! Sőt: négy szerencsés csoport egy-egy szuper ajándékcsomagot is nyer. Olvasd el cikkünket a részletekért!

olvasd tovább »

Két kiéhezett időutazó

Tudj meg mindent a Két kis dinó-sorozatról!

2021. 03. 04.

Önálló olvasásra szoktatni a gyerekeket hatalmas kihívás, akkora, hogy nem meglepő, ha hirtelen azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá. Az elsősöknek nagy sikerélményt adhatnak a Most én olvasok!-sorozat kötetei, de ha ezen a szinten már túl vagytok, akkor jön a feketeleves!
Hogyan találjunk olyan könyvet, ami kellően izgalmas, kalandos, az ő korosztályuknak szól, és amellett, hogy kihívást jelent, az önbizalmukat is növeli?
Nem kell tovább keresgélnetek, mert mi most mindent elmesélünk nektek a Két kis dinó-sorozatról!

olvasd tovább »