A Pagony nemcsak egy gyerekkönyvesbolt-hálózat, hanem Magyarország egyik vezető gyerekkönyvkiadója. A kiadó könyveiről, játékairól, szerzőiről, illusztrátorairól itt mindent megtudhatsz!

Ki ne emlékezne Annipannira és Boribonra, a játékmackóra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatának főszereplői a harminc évvel ezelőtti gyerekek - azaz a mai szülők - kedvencei voltak, és úgy tűnik, a mai gyerekeknek is ugyanúgy a kedvenceivé váltak. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok Marék Veronika "védjegyei". A régi sorozat öt kötete után a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott.
Gabo Kiadó
A Rumini Berg Judit regénye, amely 2007-ben megkapta az Év Gyerekkönyve nevű kitüntetést. A történet egy speciális világban játszódik, melynek benépesítői beszélő, társadalmat kiépítő állatok, illetve mágikus lények. A főszereplő Rumini, egy egér matróz, aki a Szélkirálynő nevezetű vitorláson próbál eljutni Pelevárba.
Csoda és Kósza is itt vannak a könyvekben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Mindig van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony mesesorozata régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásásban, leendő klasszikusok rajzaival.
A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak...

A Ligetből egyenesen a polcainkra...

Megérkezett az Amikor mesélni kezdtek a fák

2024. 05. 15.

Vannak dolgok, amikről nehéz beszélni még felnőttként is -pont ezek a dolgok azok, amikről a gyerekeknek a legtöbbet tudnak kérdezni! Emiatt a legtöbb szülő már jó előre felkészül ezekből a kérdésekből, hogy a lehető legtürelmesebben, a gyerek korához illően tudjon válaszolni. De mi történik, ha a gyerekünk olyanokat kérdez, hogy milyen volt a második világháború? Vagy milyen volt az élet a vasfüggöny mögött, és egyáltalán mi az a vasfüggöny? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra ad választ rengeteg türelemmel és érzékenységgel Gimesi Dóra most megjelent könyve, az Amikor mesélni kezdtek a fák. Olvass tovább, és tudj meg többet erről a gyönyörű mesekönyvről!

olvasd tovább »

Amikor megjöttek a munkagépek, világgá mentek a fák

Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe!

2024. 05. 15.

Tudtátok, hogy ahol egy nagyon öreg fát kivágnak, ott egy időörvény nyílik, amelyen keresztül megnézhetünk mindent, amit a fa az életében látott? Alíz százéves dédmamája szerencsére ismeri a trükköt, amivel utazhatnak az időben. Meglátogatják az 1896-os Városligetet, elugranak a háború sújtotta Budapestre, a hatvanas évekbe, amikor Góliátot, a bálnát kiállították a Ligetben, majd egy 1988-as május elsejei felvonulásra. Olvass bele Gimesi Dóra könyvébe, és élvezd Rofusz Kinga lélegzetelállító rajzait!

olvasd tovább »

A nagyiék és én – Rajzpályázat

Rajzold le a nagyit!

2024. 05. 15.

Nyerj könyvcsomagot!

Milyen a gyereked nagymamája, nagypapája? Rajzoljátok le, mit csinálnak együtt, mi rájuk a legjellemzőbb, mi jut eszetekbe róluk először! Várjuk a nagyszülős rajzokat kisovisoktól egészen a kisiskolásokig! Olvass tovább, hogy megtudd a részleteket, sőt, még tippeket is adunk!

olvasd tovább »

Sütihasználati beállítások