Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon kollégánkhoz:

Somogyi László
somogyi.laszlo@pagony.hu
0670/632-2446

„Semmi komoly, csak élet meg halál”

Megjelent Mészöly Ágnes új könyve, a Fekete nyár a Tilos az Á Könyvek között

2020. 09. 22.

Pamuk Fanni utálja a gimit és az otthoni nyomasztást. Csak az lelkesíti, hogy elkészítse Urara, a haláldémon jelmezét a nyári MondoConra. És bár szeretné, ha a valóság hasonlítana a filmek fantáziavilágára, nem számít rá, hogy ennyire azonosulnia kell kedvenc rajzfilmkarakterével.

olvasd tovább »

Könyvhét a Pagonnyal

Online programokkal és rengeteg új könyvvel

2020. 09. 14.

A Pagony három online eseménnyel és sok-sok új könyvvel jelentkezik a 2020-as rendhagyó Könyvhéten.

olvasd tovább »

Berci nem megy iskolába

Megjelent Bendl Vera karantén-mesekönyve a Pagonynál

2020. 09. 11.

Megjelent a Berci nem megy iskolába című meseregény, ami egy kisfiú szemszögén keresztül mutatja meg, miféle változásokkal kellett szembesülnünk idén tavasszal – mindezt olyan humorosan, kedvesen és könnyedén, hogy minket, felnőtteket is megnyugtat.

olvasd tovább »

A János vitéz-kód

Szabó Borbála új könyve a Pagonynál

2020. 09. 10.

Azok a gyerekek, akiket eddig untattak a kötelező olvasmányok, most biztosan másként fognak rájuk tekinteni! Egy igazán mai, hihetetlenül vicces és kalandos sztori, az Abszolút könyvek legújabb kötete.

olvasd tovább »

Dániel András: Nincs itt semmi látnivaló!

Megjelent Dániel András új könyve

2020. 09. 04.

Késő van, anya leoltotta a lámpát, aludni kéne. Na persze, könnyű azt mondani! A szoba sötétje tele van mindenféle fura dologgal, nem lehet nem észrevenni őket! Elég a falat bámulni: máris olyan, mintha egy árnyékmozi nézői lennénk! De ha lehunyjuk a szemünket, akkor sem egyszerűbb a helyzet! Hiszen a fejünk is tele van egy csomó mindennel – emlékekkel, képekkel, gondolatokkal… Hogy lesz ebből elalvás?! A válasz kiderül Dániel András korábbiaknál is formabontóbb képeskönyvéből, amelyben a szerző álom és ébrenlét határán vezeti olvasóját a villanykapcsoló kattanó hangjától egészen…

olvasd tovább »

Vadadi Adrienn: Öten a Kőhegyen

Vadadi Adrienn új meseregénye 5-8 éveseknek

2020. 08. 25.

Vadadi Adriennt jól ismerik az óvodások szülei, hiszen könyvei számtalan kisgyerek számára könnyítették meg az ovikezdést és az ovis hétköznapokba való beilleszkedést. Most azonban egy nagyobbaknak szóló meseregénnyel jelentkezik.

olvasd tovább »

Két új szerző a Pagonynál

Kalandok iskolakezdés előtt 6-10 éveseknek

2020. 08. 24.

Két sikeres szerző jelentkezik első pagonyos gyerekkönyvével idén iskolakezdésre. Kerékgyártó István és Vörös István kötetei játékosak, személyes hangvételűek és nem utolsósorban izgalmasak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

olvasd tovább »

Friss megjelenések a Pagonytól

Könyvek kezdő olvasóknak és kis tudósoknak

2020. 08. 11.

Három új kötettel is bővül a Pagony kezdő olvasóknak szánt sorozata, a Most én olvasok!

olvasd tovább »

Könyvek a kánikulára a Pagonytól

0-tól 99 éves korig

2020. 07. 30.

Ilyen melegben a legjobb egy hűvös szobában egy könyvvel bekuckózni. Vagy akár a strandon belefeledkezni egy kötetbe. Ehhez a Pagony és a Tilos az Á Könyvek kalandozós, strandos nyári könyveit ajánljuk korosztályok szerint. Kezdve a legkisebbekkel:

olvasd tovább »

Rajzolj egy krumplit!

Agócs Írisz új könyve a Pagonynál

2020. 07. 23.

Az alkotással járó tevékenységeket gyakran körüllengi a misztikus tévhit, mely szerint a különböző művészeti ágakat csak azok a szerencsések gyakorolhatják, akiket tehetséggel áldott meg a sors. Szerencsére Agócs Írisz Rajzolj egy krumplit! című foglalkoztatókönyve gyorsan és sikerrel oszlatja el ezt a tévhitet. Megmutatja, hogy a rajzolás valójában egy boldog és örömteli időtöltés, amit bárki kipróbálhat – méghozzá sikerrel!

olvasd tovább »