Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

A Pagony és a Tilos az Á könyvei és szerzői az Év Gyerekkönyve díjazottjai között

2020. 06. 19.

2020. június 20-án hirdették ki az Év Gyerekkönyve díjakat. A Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum immár ötödik éve díjazza független szakmai zsűri döntése alapján a legjobb gyerekirodalmi alkotásokat. Az idei évben számos, a Pagonynál vagy a Tilos az Á Könyvek között megjelent kötet kapott elismerést.

olvasd tovább »

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve!

Rutkai Bori: Zsebtenger

2020. 06. 19.

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve, amelyben egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el minket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat itthonról. A könyv a Rutkai Bori Banda legújabb lemezéhez, a Zsebtengerhez készült, de önálló mesekönyvként is megállja a helyét.

olvasd tovább »

Kertész Erzsi: Panthera 4. A Jégmadár útja

Bernát Barbara illusztrációival

2020. 06. 19.

A negyedik részéhez ért a kiskamaszok egyik kedvenc könyvsorozata, a Panthera. Kertész Erzsi ebben a kötetben új utakra viszi hőseit, mi pedig a könyv lapjain a havonjárók népének nyomába eredünk.

olvasd tovább »

Különleges videós produkció a rendszerváltásról

A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján

2020. 06. 16.

Tavaly jelent meg a Tilos az Á Könyveknél az Ezentúl lesz banán! című novellaantológia 1989-re és a rendszerváltásra emlékezve. Idén pedig Schermann Márta rendezésében jött létre az a kevert műfajú Faktor Terminál produkció, amely a kötet novelláira épül, és már elérhető a videómegosztó portálokon.

olvasd tovább »

Lehetnék bárki

Kortárs és kortalan versek a Tilos az Á Könyvektől, Péczely Dóra szerkesztésében

2020. 05. 29.

A Lehetnék bárki különleges versantológia. A célja hasonló, mint a kiadó 2017-es Szívlapát című versgyűjteményének: kamaszokat és nagyon fiatal felnőtteket bevonni a versolvasók, a líra iránt rajongók körébe, hogy a versek ne csupán az iskolai kötelező anyag részeként jelenjenek meg az életükben, hanem olyan élményként, amely hozzájuk kötődik, nekik szól, őket üti szíven.

olvasd tovább »

Lackfi János: Életem első könyve – Agócs Írisz illusztrációival

2020. 04. 06.

Gyerekként nincs olyan nap, hogy ne először próbálnánk ki valamit. És sok első próbálkozás emlékezetes történetként marad meg. Lackfi János legújabb kötete, az Életem első könyve ilyen jellegzetes első élményeket gyűjt csokorba – sok-sok humorral és bájjal.

olvasd tovább »

Tavaszi könyvek a Pagonytól!

2020. 04. 03.

Két új könyvben is visszatérnek a kuflik idén tavasszal! Szintén két kötettel bővül a Most én olvasok!-sorozat: Kertész Erzsi és Vadadi Adrienn meséi folytatódnak. Kiss Judit Ágnes új könyvében Babaróka esti meséit ismerhetjük meg. Új szerzőt is avat a Pagony, és további újdonságok friss szemlénkben.

olvasd tovább »

Pagony újdonságok a Könyvfesztiválra

Rengeteg izgalmas újdonság jelent meg a Pagonynál a Könyvfesztiválra

2019. 04. 15.

Irodalmi csemege Sylvia Plath gyerekmeséje, amely először jelenik meg magyar nyelven, Dániel András illusztrációival. Kertész Erzsi új, történelmi kalandregénnyel jelentkezik. Harcos Bálint lírai, elalvós mesékkel jelentkezik. Havasi Attila és Varró Dániel új fordításában jelenik meg T.S. Eliot Macskák című könyve. Bevezető kötetet kapott Wéber Anikó kezdő olvasóknak szánt sorozata. Vadadi Adrienn ovis meséi új kötettel és új illusztrációkkal jelennek meg. Czernák Eszter igazi lassú, otthonos mesékkel jelentkezik. Az új 3-5-8 perces mesék pedig a mesés lények birodalmában vezet.

olvasd tovább »

Tavaszi könyvek a Pagonytól

Lapozók, dráma, első olvasós könyvek, valamint bemutatkozik új szerzőnk

2019. 04. 03.

Agócs Írisz új lapozó-sorozatát a legkisebbeknek ajánljuk. Czernák Eszter személyében új szerzőt mutatunk be. Végre könyv alakban is megjelent az Időfutár-dráma. És új első olvasós könyvvel jelentkezik Kertész Erzsi és Szabó Borbála is. Bemutatkoznak a Pagony új könyvei!

olvasd tovább »

Tavaszváró könyvek a Pagonytól

Könyvek, amíg eljön az igazi kirándulóidő

2019. 02. 27.

Új kufli-mese jelent meg Dániel Andrástól, Axel Scheffler jól ismert népmeséket öltöztet új ruhába, Guus Kuijer ízig-vérig holland könyve egy igazán vagány kislányról szól, Wéber Anikó pedig olvasni tanítja a kisiskolásokat. Bemutatkoznak a Pagony új könyvei!

olvasd tovább »

Sütihasználati beállítások