Interjúk, recenziós példányok kapcsán, és bármilyen más sajtómegkereséssel, kérjük, forduljon
kollégánkhoz:

Szollár Vera
szollar.vera@pagony.hu

0670/632-2446

Generációs időutazás a Városligetben


Megjelent Gimesi Dóra lírai mesekönyve Rofusz Kinga lenyűgöző rajzaival

2024. 05. 21.

Vajon hogy kerül a Városligetbe egy bálna? Milyen gyorsan vágtat egy körhintaló? Lehet kék a fa lombja, és fészkelhetnek benne repülő halak? Minden kérdésre választ kap az olvasó Gimesi Dóra generációkon átívelő csodálatos meséjéből, melyet Rofusz Kinga lélegzetelállító illusztrációi tesznek teljessé.

olvasd tovább »

Nagymamák és nagypapák

Egy képeskönyv kicsiknek, egy kortárs magyar mesekönyv és egy klasszikus osztrák meseregény

2024. 05. 17.

Három könyv, melyeket a nagyszülők kötnek össze!

olvasd tovább »

Tökéletes nyári olvasmány egy tökéletes nyári szünetről Wéber Anikótól

2024. 05. 15.

Rejtélyek, titkok közé és egy különleges, angliai környezetbe csöppenünk Wéber Anikó legújabb könyvében. Az Abszolút Könyvek-sorozatban megjelent kötet valóban abszolút Anglia, abszolút barátok és abszolút titkos jelek.

olvasd tovább »

Mi kell a tökéletes vakációhoz?

Megjelent egy mesekönyv a legszebb nyári élményekkel

2024. 05. 14.

Bodor Panna legújabb mesekönyvéből kiderül, hogy a tökéletes vakációhoz elég egy házikó, a szülők és nagyiék, és persze az elmaradhatatlan csobbanás a Fekete-Körösben. Széna Bogi újabb történetei ovisoknak szólnak, a rövid, kedves, humoros mesék egy kislány boldog nyaralását mesélik el.

olvasd tovább »

Mitől szőrös egy barátság?

Bendl Vera új meseregénye a barátság megtartó erejéről

2024. 05. 13.

Bendl Vera varázslatos, művészi meseregénye, a Szörnyen szőrös barátság egy olyan világba vezet bennünket, ahol az állatok éppúgy keresik a helyüket, mint ahogy sokszor mi is.

olvasd tovább »

Kihirdették Az Év Gyerekkönyve Díjakat

Itt vannak a nyertes Pagony-könyvek!

2024. 05. 06.

A 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY – Hungarian Board on Books for Young People) minden évben megszervezi és átadja a szakmai zsűri által odaítélt Év Gyerekkönyve Díjat. A nagy tekintélynek örvendő, független szakmai díjakat a HUBBY által felkért szakmai zsűri döntése alapján ítéli oda az egyesület.

olvasd tovább »

„...MERT A HÁBORÚNAK NEM VOLT SZÍVE”


Megjelent egy művészi mesekönyv a háborúról

2024. 04. 18.

Hogyan lehet elmagyarázni egy gyereknek, hogy mi a háború? Hogyan lehet erről a felnőttek számára is nehéz témáról a koruknak megfelelő módon beszélni? Az ukrán házaspár, Romana Romanisin és Andrij Lesziv képeskönyve érzékenyen, de bátran mesél nehéz, mégis fontos témáról gyerekeknek, arról, hogy ha valahol háború van.

olvasd tovább »

Szerintem ebben a házban lakik egy szellem


2024. 04. 17.

Tasi Katalin és Litkei Juli lenyűgöző művészi képeskönyvében egy sötétben félős kisfiú és egy kis szellem felhőtlenül boldog nyara elevenedik meg! A varázslatos történet tele van olyan dolgokkal, amiket nagyon szeretünk a nyárban: kalandok, vidám élmények várnak minden olvasóra ebben a barátságról szóló, egyszerre szórakoztató és megható könyvben.

olvasd tovább »

Itt van Panni, a póni!


Két új képeskönyv kicsiknek Szabó T. Anna fordításával

2024. 04. 12.

Egy új, pónis sorozatot első két kötete jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában.

olvasd tovább »

Abszolút barátság, abszolút természet, abszolút mentőakció

2024. 04. 11.

Az Abszolút Könyvek sorozatában megjelent legújabb kötet, a kiskamaszkori kiközösítésről, megbélyegzésről szól. Az Agáta és a jegenyenyár egy rendkívül érzékeny történet egy kislány és egy kisfiú különleges barátságáról, Vészits Andrea tollából.

olvasd tovább »

Sütihasználati beállítások