Kalas Györgyi

Kulturális antropológiát és kommunikácót tanult az egyetemen, régóta újságíróként dolgozik és leginkább a gasztronómiai témákba ásta bele magát, hiszen az ételek és ezek kapcsolata a világ legkülönfélébb kultúráival mindig is érdekelték. Az újságírás mellett gyerekeknek és felnőtteknek szóló, gasztronómiai és kultúrtörténeti témájú könyveket ír, valamint a Taste Balaton gasztrokulturális fesztivál egyik főszervezője. Rendszeresen tart iskolákban, könyvtárakban előadásokat az ételek történetéről, valamint gyerekeknek havi rendszerességgel főzős workshopokat is tart.
2023-ben elnyerte a Hubby Év Gyerekkönyve díjat ismeretterjesztő kategóriában a Pavlova kisasszony és a dobostorta című könyvével, 2022-ben pedig a diákzsűri díját kapta ugyanebben a kategóriában a Sandwich grófja és a nápolyi pizza. 2025-ben pedig az UNICEF-fel együttműködve indították útnak a KajaKaland nevű programot
Ő maga így ír a könyveiről:
"Két kislányom kapcsán döbbentem rá, milyen keveset tudnak a gyerekek az ételek és az alapanyagok történetéről, – pedig már egy pizza is mennyi érdekes dolgot tud mesélni nekünk. Miért kerek? Miért piros-fehér-zöld a színe? Mikor került a paradicsom Európába? Egyáltalán mikor sütötték az első pizzát? Így vágtam bele gasztronómiai ismeretterjesztő könyvek írásába."

nálunk megjelent könyvei

Sütihasználati beállítások