
Kulturális antropológiát és kommunikácót tanult az egyetemen, régóta újságíróként dolgozik  és leginkább a gasztronómiai témákba ásta bele magát, hiszen az ételek és ezek kapcsolata a világ legkülönfélébb kultúráival mindig is érdekelték. Az újságírás mellett gyerekeknek és felnőtteknek szóló, gasztronómiai és kultúrtörténeti témájú könyveket ír, valamint a Taste Balaton gasztrokulturális fesztivál egyik főszervezője. Rendszeresen tart iskolákban, könyvtárakban előadásokat az ételek történetéről, valamint gyerekeknek havi rendszerességgel főzős workshopokat is tart. 
2023-ben elnyerte a Hubby Év Gyerekkönyve díjat ismeretterjesztő kategóriában a Pavlova kisasszony és a dobostorta című könyvével, 2022-ben pedig a diákzsűri díját kapta ugyanebben a kategóriában a Sandwich grófja és a nápolyi pizza. 2025-ben pedig az UNICEF-fel együttműködve indították útnak a KajaKaland nevű programot 
Ő maga így ír a könyveiről:
"Két kislányom kapcsán döbbentem rá, milyen keveset tudnak a gyerekek az ételek és az alapanyagok történetéről, – pedig már egy pizza is mennyi érdekes dolgot tud mesélni nekünk. Miért kerek? Miért piros-fehér-zöld a színe? Mikor került a paradicsom Európába? Egyáltalán mikor sütötték az első pizzát? Így vágtam bele gasztronómiai ismeretterjesztő könyvek írásába."
Az őszi-téli időszak legmeghittebb pillanatai, amikor szülők-nagyszülők-gyerekek együtt sürögnek-forognak a konyhában és készülnek az igazi szezonális finomságok. Mert azt ugye tudjátok, hogy ezek az évszakok is csodálatos ételalapanyagokatat kínálnak? Használjuk ezeket bátran, és készítsük őket úgy, ahogy a gyerekek is imádni fogják. Engedd, hogy vezessen ezen az úton titeket Kalas Györgyi és a Méz, dió, csicseri című kötet! Tudj meg róla mindent!
Az őszi-téli időszak legmeghittebb pillanatai, amikor szülők-nagyszülők-gyerekek együtt sürögnek-forognak a konyhában és készülnek az igazi szezonális finomságok. Mert azt ugye tudjátok, hogy ezek az évszakok is csodálatos ételalapanyagokatat kínálnak? Használjuk ezeket bátran, és készítsük őket úgy, ahogy a gyerekek is imádni fogják. Engedd, hogy vezessen ezen az úton titeket Kalas Györgyi és a Méz, dió, csicseri című kötet! Tudj meg róla mindent!
<description><p>Olvass, hallgass, nézz mesét!</p></description>
Rohanós hétköznapokon nincs mindig idő és türelem a gyerekeket is bevonni a főzésbe. A másnapi ebédet vagy az ünnepi süteményt nem szívesen tesszük kockára, egyébként is sokkal több figyelmet és energiát igényel együtt főzni. Most viszont nem baj, ha lecsöpög, odakap, esetleg formátlan lesz – van idő újra próbálni és együtt örülni a végeredménynek!
Rohanós hétköznapokon nincs mindig idő és türelem a gyerekeket is bevonni a főzésbe. A másnapi ebédet vagy az ünnepi süteményt nem szívesen tesszük kockára, egyébként is sokkal több figyelmet és energiát igényel együtt főzni. Most viszont nem baj, ha lecsöpög, odakap, esetleg formátlan lesz – van idő újra próbálni és együtt örülni a végeredménynek!
<description><p>Ismerd meg a legfrissebb könyveket! Könyvek, amiket mi ajánlunk neked!</p></description>
Hamarosan anyák napja, úgyhogy össze is gyűjtöttük azokat a könyveket, amiknek biztosan minden anyuka, nagymama és nagynéni örülni fog! Van köztük regény, verseskötet és mókás ismeretterjesztő is, méghozzá a mi legnagyobb kedvenceink!
Hamarosan anyák napja, úgyhogy össze is gyűjtöttük azokat a könyveket, amiknek biztosan minden anyuka, nagymama és nagynéni örülni fog! Van köztük regény, verseskötet és mókás ismeretterjesztő is, méghozzá a mi legnagyobb kedvenceink!
<description><p>Ismerd meg a legfrissebb könyveket! Könyvek, amiket mi ajánlunk neked!</p></description>