Év végi csoportkönyvekKedvezményes ajánlat óvodák számára

Kedves óvodapedagógus!

Ha az év végén szeretnéd csoportodat meglepni olyan minőségi könyvekkel, amelyek a következő évben sok örömet okozó, és a te munkádat is segítő anyagok lehetnek, olvasd el cikkünket, és válogass az ajánlatunkból!

Kedves óvodapedagógus!

Ha az év végén szeretnéd csoportodat meglepni olyan minőségi könyvekkel, amelyek a következő évben sok örömet okozó, és a te munkádat is segítő anyagok lehetnek, olvasd el cikkünket, és válogass az ajánlatunkból!

Válassz legalább három címet a Pagony kiadású könyvekből, és 3 darab felett 25% kedvezményt biztosítunk. Választhatsz ugyanabból a könyvből többet, de természetesen teljesen különböző címeket is!

A kedvezmény igénybevételéhez csupán a pedagógusigazolványodra lesz szükség! Webes vásárlás esetén az igazolvány számát írd be a megjegyzésbe!

Használd a "csoport" kuponkódot!

Kattints ide az akció részleteiért!

Alábbi szemlénk tematikus és korosztályos besorolással a választást szeretné megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

2-5 éves korosztály

Azoknak, akiknek minden nap egy újabb kaland

maszat_karacsonya_borito_1000px.jpgBerg JuditAgócs Írisz: Maszat – sorozat

Maszat és barátai olyan kalandokat élnek át, amelyek a kis- és középső csoportos óvodások számára jól ismertek lehetnek, mégis, ahogy az Maszattal, Sárival és Hóchóccal megtörténik, a legegyszerűbb dologból is mesét varázsol. Közben persze meg lehet tudni azt is, hogyan kell feladni egy levelet (Maszat öltözik), mennyi minden van körülöttünk, ami megszámolható (Maszat számol), mi történik egy csőtöréskor (Maszat és a csőtörés), és milyen is egy sokszínű város (Maszat a repülőn).

sari_es_a_sun_borito_1000px.jpgBerg JuditAgócs Írisz: Sári – sorozat

A Maszat – sorozatban mellékszereplőként megjelent Sári önálló életre kelt, és egy külön sorozat épül alakja köré. A Sári-mesék a Berg Judittól már megszokott kedves és bájos hangon szólítják meg a gyerekeket és szüleiket. A szereplők megtalálják a megoldást a különböző konfliktusokra, és oly módon fedezik fel saját világukat, ahogy minden gyerek: tapasztalás és benyomások útján. A Sári-könyvekben ugyanúgy két-két mese található, ahogyan a Maszat-mesékben is. De nemcsak a könyvek fizikai mérete, a szöveg-kép-arány is teljesen megegyezik a Maszattal, így ezeket a könyveket is elsősorban a bölcsis-kisovis korosztálynak ajánljuk. Maszat-rajongók, figyelem! Bár most Sárié lesz a főszerep, számotokra is tartogat meglepetést az új sorozat.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

pitypang_autozik_borito_1000px.jpgPásztohy Panka: Pitypang és Lili – sorozat

Pásztohy Panka évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, és az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Szeretem a kiskutyám! című könyve 2017-ben, a Gyógyítsd meg a kiskutyám! című kötete pedig 2018-ban lett Aranykönyv-díjas. A Pitypang és Lili – sorozat a Mentsük meg a kiskutyám!-mal kezdődött… Pásztohy Panka szívügye a felelős állattartás, ha olvastad a könyvet, ez számodra is rögtön kiderült. Ez a sorozat első része, itt találkozik először Lili és Pitypang. A történet finoman érzékelteti a gyerekekkel, hogy az állatok szeretete és a felelősségvállalás nem mindenki számára egyértelmű, van, aki pusztán azért adja menhelyre a háziállatát, mert megunta. Lili és családja befogadja a menhelyre került kiskutyát, a sorozat további részeiből pedig megtudhatod, hogyan foglalkozik Lili egyre lelkiismeretesebben Pitypanggal. A legutóbbi könyvből pedig azt is, hogyan tud Pitypang akár a karácsonyi készülődésnek is hasznos tagja lenni.

szofi_nagy_kepeskonyve_borito_1000px.jpgHarcos Bálint: Szofi nagy képeskönyve

Szofi, a szeleburdi kislány alakjában szinte minden dacos, a világot épp felborítani készülő kis- és középső csoportos óvodás magára ismerhet. Szofi elsősorban anyukájával vívja harcait, a néha szélsőségessé váló, de mindig mulatságos kalandokban. Persze, nem mindig könnyű kellő humorral viselni ezt egy felnőttnek, de a közös mesélés talán mindkét oldal dolgát megkönnyítheti.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

Azoknak, akik az állatmeséken keresztül is magukra ismernek

boribon_a_jatszoteren_borito_1000px.jpgMarék Veronika: Boribon – sorozat

Boribon, a játékmackó történetei évtizedek óta kísérik az óvodások életét, és legnagyobb örömünkre újabb és újabb könyvekkel bővül a sorozat. 2023 tavaszán jelent meg a legújabb kötet, a Boribon a játszótéren, amelyben, hasonlóan a többi történethez, adódik valamilyen mindennapi, ám nem lényegtelen konfliktushelyzet, amit aztán a szereplők kellő humorral és kreativitással fel tudnak oldani. Boribon és Annipani történetei nem maradhatnak ki a ma óvodásainak meséiből sem!

Tehát irány a játszótér! Boribon magával viszi pajtását, a kis kék mackót is. De vajon egy pici mackó is annyira fogja élvezni a nagy hintát, csúszdát, homokozót, mint Boribon? A kedves mese rávilágít, hogy a nagymackóknak bizony oda kell figyelniük a kismackókra. Boribon kreatív megoldásának köszönhetően pedig minden akadály elhárul a közös játék elől – tarts velük te is!

babaroka_cipoje_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes: Babaróka – sorozat

A Babaróka-mesék az ovis korosztálynak íródtak és feldolgozzák mindazokat az eseményeket, jellemző élethelyzeteket, amikkel egy óvodás gyerek szembesül. Babaróka örömeit, küzdelmeit, kis felfedezéseit ráadásul mind a kicsik szemszögéből ismerhetjük meg, így nekik is könnyű azonosulni a karakterekkel.

Kiss Judit Ágnes így foglalta össze a sorozat és a karakterek legfőbb jellemzőit: „A Babarókában a gyerek szemével is látni a helyzeteket, miközben látni a magam szülői hibáit. Hiszen Mamaróka – bár nagyon igyekszik – hibázik olykor: türelmetlen, dühös, értetlen, vagy csak elege van, és a maga dolgát akarja csinálni. Nincs mindig igaza. Ő is csak egy ember. Azaz róka. Összevész a gyerekével. Aztán kibékülnek. Fontos ezt megmutatni, de főleg megtanulni.”

A legújabb kötet, a Babaróka cipője középpontjában az óvodai csúfolódás áll árnyaltan, szépen és felemelő megoldásokat kínálva.

Babaróka a költözés után új óvodába kerül. Szerencsére úgy érkezik, hogy egy barátja már van is a csoportban. A beilleszkedés mégsem könnyű, különösen, mivel napon kiderül, hogy egy ideig ortopéd cipőt kell viselnie. A „műpata” piszkálódást, majd egyre hevesebb szekálást vált ki, és Babaróka elszigetelődik. Most is, mint oly sokszor, a csodálatos és támogató családjától kap segítséget. Ennek köszönhetően jól tudja kezelni a helyzetet és meg is oldja.

Csodálatos részletek, mellékszálak, szívünkbe vésődő mondatok és szemet gyönyörködtető illusztrációk teszik feledhetetlenné ezt a kötetet.

3 darab felett 25% kedvezményt adunk a csoportkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

Azoknak, akikkel az élet alapkérdéseiről szeretnénk beszélgetni

az_internet_olyan_mint_egy_pocsolya_borito_1000px.jpgShona InnesAgócs Írisz: Ölelj meg! - sorozat

Az érzelmi intelligencia fejlesztése már egészen kicsi korban is nagyon fontos feladat, hiszen egy három éves gyermek már nagyon érzékenyen reagál a körülötte lévő jelenségekre, ösztönösen megérzi egy-egy helyzet vagy magatartás összetettségét, még ha nincsenek is rá pontos szavai.

Az ausztrál pszichológusnő, Shona Innes okos mondatai és Agócs Írisz csodálatos rajzai úgy tudnak akár a legnehezebb témákról (halál, rosszkedv, önmagunk elfogadása) is mesélni, hogy a könyvek által az egyes gyerekek magukba vetett bizalma és a közösség tagjainak elfogadása is sokat fejlődhet, erősödhet.

5-6 éves korosztály

Azoknak, akik szeretnek magukra ismerni a történetekben

kalandok_a_lo_csoportban_borito_1000px.jpgSzabó Borbála: Kalandok a Ló csoportban

Az óvodai és iskolai mindennapokról szóló könyvekre mindig van kereslet. A gyerekek is nagyon szeretik feldolgozni a saját mindennapjaikat, más gyerekekkel azonosulni. Felismerni, külső szemmel, más szögből megnézni az ismert szituációkat nem csak élvezet, hanem hasznos is a gyerekeknek. Van is ezekből sokféle a polcainkon, de ez az új könyv mégis hiánypótló tud lenni.

A nevetés miatt. A nagy kacagások, hahoták, röhögések, meglepő játékos fordulatok miatt. Pont amikor oda érünk egy-egy fejezetben, hogy nahát, de vicces, ez tényleg pont ilyen a mi ovinkban is, akkor egy pillanat alatt fordul börleszkbe az egész. Szabó Borbála új ovis könyve, a Kalandok a Ló csoportban az óvodai élet legtipikusabb pillanatait ragadja meg – és csavar egyet rajtuk, hogy a gyereknek a könnyei potyogjanak a nevetéstől.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

alomjaro_marton_borito_1000px.jpgMajoros Nóra: Álomjáró Márton

Az Álomjáró Márton tökéletes elalvás előtti mese elvarázsolt ovisoknak. Azok a gyerekek, akik szeretnek elmerengni a hulló falevelek játékán, szívesen nézegetnek hosszú percekig egy tenyérnyi mohát, valódi barátként tekintenek a kedvenc plüsseikre és hosszan el tudnak merülni saját, gazdag képzeletükben, nagyon fogják szeretni Majoros Nóra könyvét. És akiket pedig erre a szelídségre szeretnénk egy kicsit érzékenyíteni, szinte észrevétlenül kerülhetnek bele egy másik világba.

Szabó Marci egy mindennapi kisfiú, aki álmában egy ezerszínű, csodákkal és kalandokkal teli másik világban jár. Itt ő Álomjáró Márton. Legjobb barátja pedig Medve, aki ebben a világban egy hatalmas védelmező társ, míg az ébrenlétben egy egyszerű játékmackónak látszik. Ők ketten minden képzeletet felülmúló kalandokban vesznek részt. Hajóznak, repülnek, a tenger mélyére merülnek, megkeresik Medve elveszett alvómaciját, és még sorolhatnánk. Máskor pedig békésen kifestik a kunyhójukat bűvös festékekkel vagy vacsorára várnak egy különleges tündérlányt.

szena_bogi_es_a_kocos_szombat_borito1000px.jpgBodor Panna: Széna Bogi és a kócos szombat

A Széna Bogi és a kócos szombat egy olyan mesekönyv, amit a nap bármely szakában a kezünkbe vehetünk és felolvashatunk. Akár a közös reggelinél, akár a délelőtti foglalkozásnál, akár a délutáni elalvás előtt. A fejezetek egy-egy napszak történéseibe szippantanak be bennünket, és ismerős képeket, hangulatokat tárnak elénk.

Ahogy haladunk a történetben, részesei lehetünk egy kiadós palacsinta reggelinek, és megismerhetjük, hogy a címszereplő Bogi szőke, kócos haja micsoda csuda dolgokat rejteget. Fésülködés közben anya talál benne rég elfelejtett csatokat, egy kekszet, fél pár zoknit és Ernőt, a plüss hangyászt. Kiderül, hogy Bogi mindig résen van, és újabb és újabb ötletek pattannak ki a fejéből, de képes hallgatni a szép szóra. Ennek köszönhetően pedig semmi nem ronthatja el a tökéletes szombati napot, amibe olyan sok mindennek bele kell férnie.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

medves_es_madar_borito_1000px.jpgJarvis: Medve és madár – A piknik és más mesék

Ebben a képeskönyvben elmesélnek mindent, amit a barátságról tudni érdemes.

És mit kell tudni Medvéről és Madárról? Leginkább azt, hogy a legjobb barátok. Festegetnek, piknikeznek, egy pihe-puha takaróban kuckóznak.

Néha azonban nehezebb érzelmekkel is meg kell küzdeniük – pont, mint minden kisgyereknek. Medve például nehezen viseli, hogy Madár sokkal ügyesebben fest, mint ő, Madár pedig nem érti, miért távolodik el tőle a legjobb barátja, mikor Medve legszívesebben csak az új takarójában kuckózna. A mesék végére azonban minden konfliktus elsimul, hiszen mindkettejüknek nagyon fontos, hogy a másik boldog legyen.

A meséket kedves rajzok és finom humor kísérik. Azoknak biztosan teli találat lesz, akik imádják az aranyos macis meséket, de azt gondoljuk, azok is nagyon fogják szeretni, akik egy kicsit már unják az ilyen könyveket. Az, ahogy Jarvis, az angol szerző-illusztrátor mesél és rajzol, tényleg valami egészen különleges és egyedi hangulatot ad ennek a könyvnek.

Azoknak, akiknek szeretnek rajzolni, és azoknak is, akik nem

rajzolj_egy_krumplit_4_borito_1000px.jpgAgócs Írisz: Rajzolj egy krumplit! – sorozat

Agócs Írisz immár négy részesre bővült játékos sorozata még annak is meghozza a kedvét a rajzoláshoz, aki addig esetleg nem szeretett a kezébe rajzeszközt venni. Bár igaz, szerencsére ez óvodáskorban olyan ritka még, mint a szabályos kör alakú krumpli!

A sorozat könyvei azonban szinte észrevétlenül úgy tanítják a gyerekeket rajzolni, hogy nem lehet hibázni, a végén biztosan meg fog születni a vágyott állat vagy mesefigura.

Egyéni és csoportos használatra is tökéletes ajándék!


Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

Azoknak, akik szeretnek nevetni és játszva gondolkodni

kirandulo_kuflik_borito_1000px.jpgDániel András: Kuflik – sorozat

Biztos jártatok még az elhagyatott réten és találkoztatok azzal a hét fura lénnyel, akiket nem lehet nem szeretni. De ha még nem, akkor semmiképp ne hagyjátok ki ezt a kirándulást! A szereplők különös humora, a furcsa, abszurd helyzetek józan, felnőtt szemmel olvasva elsőre talán meglepőek lehetnek, de a sorozat immár tíz éve bizonyítja, hogy az újabb és újabb óvodás generációk nagyon is értik és élvezik ezt a filozofikus humort, amelyet átjár a szeretet és a játékosság.

Azoknak, akik szeretik a verseket

harusnya_a_fel_par_zokni_borito_1000px.jpgMrena Julianna: Harusnya, a fél pár zokni

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontosak a verses mesék az óvodások számára!

A szöveg ritmikája nyugtató hatással van a gyerekekre, emellett pedig a memóriájukat és a szókészletüket is fejlesztik a rímes sorok. Ha mindez egy vicces és önelfogadásra bátorító történettel párosul, akkor pedig duplán nyert ügyünk van. A Harusnya, a fél pár zokni mindezt mesteri szinten teljesíti!

Mrena Julianna 2022-ben mutatkozott be a Pagonyban, és azonnal nagyon népszerű lett a Mese a kis lajhárról, aki nem akart elaludni című könyve, melyet Szert-Szabó Dorottya csodálatos, gazdag dzsungelt idéző illusztrációi tettek még különlegesebbé.

A Harusnya, a fél pár zokni című kötet egy mindenki számára ismerős szituációból indul ki. Ahogy a műanyag ételtartó dobozoknak is rendre eltűnik a tetejük – vagy éppen csak az marad meg, és a doboznak kél lába –, úgy valamilyen rejtélyes oknál fogva a zoknik is időről időre páratlanul maradnak. Hogy mi történik a másik felükkel, azt senki sem tudja, és a titok feloldására a mi cikkünk sem mer vállalkozni.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

macibocs_borito_1000px.jpgKiss Ottó: Macibocs óvodába megy

A hétköznapok meséi, megerősítik a gyerekeket abban, mi hogyan folyik a világukban. Az első nap az óvodában, az első ovis kirándulás. Megnyugtató végigvenni az eseményeket valaki mással, nyugtázni, hogy ez a dolgok rendje.

A dolgok rendje a kerete ennek a mesekönyvnek: az évszakok, a napirend, a biztonság. Az első fejezetben a medvecsalád felébred téli álmából, az utolsóban téli álomra hajtják fejüket. A kettő között ébred a természet, indul az óvodás élet, zajlanak a nyári élmények, szüreti bálon tetőzik az ősz… Az élet ritmusát évszakonként egy-egy dallamos vers színesíti.

A pároldalas fejezetek szövege szép próza. Jó az eseményekkel együtt haladni. Nincsenek nagy tanulságok, és nem is kellenek. Macibocs focizik, gyümölcsöt szed, frizbizik, játszik. Kerékpártúrára indul a családjával, farsangra készülődik, vagy téli készletet gyűjtöget. Szerethető és megélhető, jólesik az ő élete felől rálátni a magunkéra.

Kiss Ottó, író, egyaránt ír felnőtteknek és gyerekeknek. Gyerekversből saját bevallása szerint kétfélét ír: hagyományos, ritmusos-rímeset és svéd gyerekvers típusút. Utóbbira talán a pár éve megjelent A bátyám öccse című verseskötet a legszebb példa, amelyben egy tizenegyéves fiú meséli a kapcsolatát a tizenöt éves bátyjával. Minden vers egy fejezet a testvérkapcsolat-regényben, érzékeny, intim részletekkel, és kamaszvesébe látó humorral.

Most a Macibocsban a másik, a magyar gyerekköltészet hagyományaira építő szép csengésű, míves rímes-dallamos versek szerepelnek. Nagyszerűen illeszkednek a mesékhez, játékosak és szépek, emelik a hangulatot – és szinte várják a megzenésítést.

lanyka_tukorben_borito_1000px.jpgTasi Katalin: Lányka, tükörben

Barátság, család, születés és halál, az otthon melege, az összetartozás biztonsága. Erről szólnak Tasi Katalin svéd gyerekversekre emlékeztető prózaversei. Abba a korba repítenek, amikor még a játék a világ és az egész világ játék.

Egyszerre szólnak felnőtthöz és gyerekhez, nagypapához és nagymamához, kistestvérhez és legjobb baráthoz.

Válassz legalább 3 db könyvet 25% kedvezménnyel! Kattints ide az akció részleteiért!

Azoknak, akik elballagnak az oviból

Az első nagy búcsú már igen korán, 6-7 éves korban bekövetkezik, amikor a nagycsoportos ovisok iskolásokká válnak. Ennél az eseménynél a szomorúság mellett az iskolakezdés izgalma legalább ennyire meghatározó. Mely könyvekkel is segíthetjük a gyerekeket a búcsúban és a felkészülésben?

27122.jpgIgaz Dóra: Az első bé hörcsöge

Elsősnek lenni izgalmas, hát még ha az osztálynak saját állata is van! A hörcsögöt a legjobb gyerek viheti haza a nap végén, de nem olyan könnyű ám csöndben lenni, ha az ember a legjobb barátja mellett ül… Vajon mit tesz Pali, hogy végre az övé legyen Tiki?!

Iskolai kalandok kezdőknek.

27542.jpgVadadi Adrienn: Leszel a padtársam?

Lea, Peti, Maja, Ákos, Dorci, Dani: a nagy ovisok iskolába mennek! Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány.

Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, mint Maja, ki magabiztosan, mint Lea, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tartogatnak az elkövetkező hetek! Mert bizony itt már órák vannak és órarend, jelentkezés váltja fel a bekiabálást, testnevelés van torna helyett, az ebédlőben sem tesznek mindent a gyerekek elé. Szép lassan a rajzolás, ugrándozás és sok-sok érdekes játék közepette írni, olvasni, számolni is megtanulnak az újdonsült elsősök, akik hamar rájönnek: az iskolában éppen olyan jó lenni, mint az oviban!

30880.jpgWéber Anikó: Marci iskolás lesz

A népszerű szerző könyve már a Most én olvasok! - sorozathoz tartozik, igaz, még „csak” a nagybetűs szinten. De sok nagycsoportos már akár egyedül is képes lehet elovasni!

De ha még nem, a történet akkor is nagyon jó felkészítés az iskola világára, hiszen Marci iskolába készül. Anya, hogy kedvet csináljon a sulihoz, elviszi bevásárolni. A színes ceruzák, mintás füzetek és menő táskák persze lenyűgözik Marcit!

Igazi iskolába készülő mesekönyv – a legkisebb olvasóknak!

3 darab felett 25% kedvezményt adunk a csoportkönyvekre, keresd itt ajánlatunkat!

<description><p>Vidd be a kortárs irodalmat az ovikba-sulikba! Cikkek, óravázlatok tanároknak.</p></description>
csoportkonyves_akcio_ovodasoknak_2024.jpg
maszat_karacsonya_borito_1000px.jpg
szofi_nagy_kepeskonyve_borito_1000px.jpg
boribon_a_jatszoteren_borito_1000px.jpg
babaroka_kovecskei_borito_1000px.jpg
ez_mind_te_vagy_borito_1000px.jpg
rajzolj_egy_krumplit_4_borito_1000px.jpg
a_kuflik_es_a_puffpuding_borito_1000px.jpg
lanyka_tukorben_borito_1000px.jpg
27122.jpg
27542.jpg
30880.jpg
csoportkonyvek_ovodasoknak_blogborito.jpeg
ovis_blogcover_2.jpeg
sari_es_a_sun_borito_1000px.jpg
pitypang_autozik_borito_1000px.jpg
babaroka_cipoje_borito_1000px.jpg
az_internet_olyan_mint_egy_pocsolya_borito_1000px.jpg
kalandok_a_lo_csoportban_borito_1000px.jpg
alomjaro_marton_borito_1000px.jpg
szena_bogi_es_a_kocos_szombat_borito1000px.jpg
medves_es_madar_borito_1000px.jpg
kirandulo_kuflik_borito_1000px.jpg
harusnya_a_fel_par_zokni_borito_1000px.jpg
macibocs_borito_1000px.jpg
csoportkonyves_akcio_ovodasoknak_2024.jpg
csoportkonyves_akcio_ovodasoknak_2024.jpg

Sütihasználati beállítások