ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK2024-es ajánlatunk iskolák, tanárok, könyvtárosok számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadásában megjelent könyvekből.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, 30% kedvezményt adunk!

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadásában megjelent könyvekből.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, 30% kedvezményt adunk!

Alábbi szemlénk a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

Rendelj osztályodnak legalább 10 darabot ugyanabból a könyvből, és mi 30% kedvezményt adunk a rendelésedre. Kattints ide az akció részleteiért!

2. osztály

Az olvasással barátkozók számára:

rumini_kondor_szigeten_borito_1000px.jpgMost én olvasok! - sorozat

A sorozat minden története megmozgathatja a gyerekek fantáziáját, és az egymásra épülő nehézségi fokozatokkal segíti az olvasás minél biztosabbá válását.

Mi most a legfrissebben teljessé vált sorozatot emeljük ki és ajánljuk figyelmedbe: Berg Judit Rumini sorozatának előtörténetét elmesélő könyveket, amelyeket a kezdő olvasók már bátran, egyedül is kezükbe vehetik.

Kezdjük a Rumini kincseivel, folytassuk a Rumini és az öt toll című könyvvel és eljuthatunk a 3. szintig is: Rumini Kondor-szigeten.

Ha ötvöznéd a kalandokat és a játékos történelmet:

ket_kis_dino_a_holdon_borito_1000px.jpgKét kis dínó a Holdon

Berg Judit másik népszerű sorozata két kis dínó, Trikó és Nyamm időutazós kalandjait beszéli el Krétától Mátyás király udvarán át a Amerika felfedezéséig és tovább.

A sorozat frissen megjelent könyvében Regina, a harcias kis dínólány is csatlakozik hozzájuk. Legújabb utazásuk térben is a lehető legmesszebb viszi őket, mégpedig a Holdra, Neil Armstrongék társaságában az Apollo-11 fedélzetén.

Ahogy a korábbiak is, ez a könyv is számos, pontos ismeretterjesztő elemet tartalmaz, miközben a történet ugyanúgy vicces és kalandos, mint minden eddigi.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

3-4. osztály

Ha fontosnak tartod a világ megismerésével való foglalkozást:

az_univerzum_a_tehenek_meg_minden_borito_1000px-1.jpgGemma Elwin Harris: Az univerzum, a tehenek meg minden

A kisiskolás gyerekek kérdéseikkel már sokszor beelőznek a tananyagnak, vagy elégtelennek találják a válaszokat, és szeretik tágabb összefüggésben is látni a furcsa, számukra elsőre megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokat. Ez nagyon jó.

A gond ott kezdődik, amikor váratlan kérdéseikre nem biztos, hogy a felnőtt azonnal tudja a pontos választ. Gemma Elwin Harris több ezer általános iskolás gyerektől gyűjtött össze kérdéseket.

A legérdekesebbeket, legviccesebbeket, legfilozofikusabbakat továbbította a témák legnagyobb szakértőinek, mint például David Attenborough, Michael Rosen vagy Bear Grylls, akik fáradságot nem kímélve írták meg humoros és könnyen érthető válaszaikat.

ancsa_borito_1000px.jpgPawel Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával

Miért jobb a fekete-fehér tévé, mint a színes? Miért csak háromféle sajtot lehetett régen a boltban kapni? Milyen gép az, ami csúnya szavakat is képes leírni? Milyen autó a Moszkvics? És a Sellő? Hogyan vigyáz ránk egy őrangyal? Hol van az NDK, és mit jelent egyáltalán ez a három betű? Aki ezekre és még sok más kérdésre választ szeretne kapni, az legjobb, ha megkérdezi a nagymamáját. Vagy elolvassa Paweł Pawlak könyvét Ancsáról.

Ancsa egy kedves, határozott kislány, aki, ha ma élne, biztosan YouTube-videókat forgatna legújabb kalandjairól, rengeteg könyvet elolvasna a közelgő Mars-misszióról és a szupermarketben könyörögne anyukájának, hogy vegyen neki szénsavas üdítőt. De Ancsa nem mai kislány, sőt, ma már inkább nagymamakorú. Nagyon régen, az 1960-as évek Lengyelországában nőtt fel. Pont ezért YouTube-videók helyett bábelőadást szervezett a nagymamájánál, Mars-misszió helyett élőben nézte végig a Holdra szállást, szénsavas üdítőital helyett pedig narancsízű pezsgőport vásárolt a sarki kisboltban, és aztán nem megitta, hanem... De ne szaladjunk előre!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

vilagkostolo_borito_1000px.jpgKalas Györgyi: Világkóstoló

A Világkóstoló immár harmadik része annak a népszerű sorozatnak, amelyben az eredetileg kulturális antropológiát tanult, majd gasztróíróvá vált Kalas Györgyi a gyerekeknek mesél izgalmas, szórakoztató formában az ételek, és azon keresztül tulajdonképpen a világ sokszínűségéről.

Az elsőben (Sandwich grófja és a nápolyi pizza) kedvenc ételeink eredetét ismerhettük meg. A második (Pavlova kisasszony és a dobostorta) könyv ugyanilyen történeti jellegű volt: a desszertek, édességek múltját, kedvenceink eredetét mutatta be.

A harmadik könyveben azonban utazunk. Távoli, egymástól nagyon eltérő kultúrájú és teljesen más adottságokkal, alapanyagokkal dolgozó országokba és konyháikba.

hova_tuntek_a_krillek_borito_1000px.jpgVibók Ildi: Hová tűntek a krillek?

Talán a sok, könnyen elérhető digitális tartalomnak is köszönhető, hogy a gyerekek már egészen kicsi korukban olyan formában találkoznak a környezetvédelem kérdéseivel, ami felkelti az érdeklődésüket a téma iránt.

Milyen egy jó meleg hófészek? Kik laknak az Északi- és a Déli-sarkon? Na és kik azok a krillek? Pattanj be főszereplőink mellé a Cápa névre keresztelt, tér-időugró csodajárműbe – egyelőre csak térugrásra képes, de rá se ránts –, és máris választ kapsz minden kérdésedre.

Az eredetileg mikrobiológus végzettségű Vibók Ildi nagyszerű humorral és alapossággal mesél ebben a könyvében a sarkkörök állatairól és arról, milyen láncreakciót indíthat be, ha a változó időjárás hatására egyetlen aprócska élőlény eltűnik egy területről.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

18774.jpgGévai Csilla: Nagyon Zöld Könyv

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzívház – ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak.

Ez a könyv igazi hiánypótló mű: tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről, és mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyerekek számára személyes üggyé teszi a környezetvédelmet. Minden gyerekszobában és iskolai könyvtárban ott a helye – nem is a polcon, hanem a gyerekek kezében! A könyv szerzője az eddig főként illusztrátori tevékenységéről ismert Gévai Csilla, aki nem csak illusztrátor, hanem kulturális antropológus; nem csak kulturális antropológus, de pedagógus; nem csak pedagógus, de kivételes érzékenységgel és humorérzékkel megáldott író.

Ha fontosnak tartod az osztály érzékenyítését különböző témákban:

tujaszorny_es_nyirfakobold_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold

Kiss Judit Ágnes irodalmi igényességű és minőségű legújabb könyve allegorikus történet, melynek szereplői tujaszörny és nyírfakoboldok. Előbbi a díszkertekben, utóbbiak az erdőben élnek.

Soha nem találkoznak egymással. De mi történik, ha egy hosszantartó szárazság miatt az összes tujafa kiszárad, és nem jut elég élelem egy tujaszörnynek sem? Tutu, a meglehetősen kicsi tujaszörny az erdőbe menekül a tragédia elől. Habók, a nyírfakobold átlagos esti sétájára indul, amikor találkozik a síró-rívó, kétségbeesett Tutuval. Gondolkodás nélkül hazavezeti a nyírfakoboldok falucskájába, de csak ezután jut eszébe, hogy mennyi gondot szakasztott a saját nyakába. Mit fog enni a tujaszörny, aki eddig csak tujalevelet fogyasztott? Hol fog lakni? És főleg: befogadja-e a nyírfakoboldok vezetője és a többi kobold, vagy örökre száműzik az erdőből?

Szép, és a látszat ellenére mélyen emberi történet a beilleszkedésről, elfogadásról, összetartozásról.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

rokazsolt_borito_1000px.jpgRádai Andrea: Rókazsolt a Margitszigeten

Rókazsolt a Palatinus strandon lakik egy óriási, föld alatti barlangban, és időről időre előmerészkedik onnan, kutyának álcázva. Így figyelheti meg a strand visszatérő és új vendégeit, segít, ha baj van, ha kell, egy bringóhintós üldözést is bevállal, de pillangókat is ment, és elveszett zsiráfot is előkerít.

Közben baráti társaságát is megismerhetjük (Varjúsanyi és Sárkánybori sem akárkik!), de természetesen a Margitszigetre látogató gyerekek közül is sok új barátot szerez.

Igényes, kedves, órai munkára, feldolgozásra is kiválóan alkalmas, szépen illusztrált könyv.

agata_es_a_jegenyenyar_borito_1000px.jpgVészits Andrea: Agáta és a jegenyenyár

A regény egyszerre mutatja be, hogy milyen megnyugtató és gyógyító, ha egy fantáziavilágban sikerül kapcsolódni valakivel, és ez egyben milyen veszélyes is tud lenni. Szükség van a felnőttek józan jelenlétére, hogy ez a fajta menekülés ne okozhasson károkat. Ugyanakkor a gyermeki szemlélet elképesztő bölcsessége is megjelenik, amivel minden kiskamasz igazán tud azonosulni, és ami a szülőknek is fontos üzeneteket adhat át.

Agátának különleges kapcsolata van a természettel, a regényt már csak ezért is olyan élvezetes olvasni: nagyon finoman és mélyen kapcsolódik a növényekhez, ismeri a legkülönlegesebb fajokat is, tudja, hogyan kell őket ápolni és szeretni. Ez a szeretet áthatja a könyv minden sorát, és ez az a kapcsolódási pont, ami összeköti őt Nyár Jakabbal. A fák ugyanis megnyugtatják, és valami nagyon fontosat szimbolizálnak számára.

A könyvet a már stabilan olvasóknak ajánljuk.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

vaganybagoly_es_a_negyedik_a_borito_1000px.jpgBán Zsófia: Vagánybagoly és a negyedik Á – avagy mindenki láthat mást

A kedves, okos Vagánybagoly továbbra is kíséri a közeli iskolába járó gyerekcsapat kalandjait, akik közben már negyedik osztályba léptek.

Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika mellé belép a színre Faber Castell Rafael, aki nem lát.

Mimi néni pedig most meg fotópályázatot hirdet, amin az egész negyedik Á elindul, és elhatározzák, hogy a képek témája a FÉNY lesz. Mindenki egész másképp látja a fényt – de mindenki ugyanúgy rajong Vagánybagolyért!

Bán Zsófia mesekönyve megint sok-sok humorral, szeretettel és beleérzéssel von be a kisiskolások kalandos világába. És (nem) mellesleg, fontos dolgokról is beszél...

04.jpgMolnár T. Eszter: A Kóbor Szálló

Hetedhét Hugó, a becsületes földönfutó éjszakai szállást keres a városszéli erdőben. Búbanya, a barlanglakó útbaigazítása nyomán elérkezik a Kóbor Szállóba, és megismerkedik annak különös lakóival: Rebekával, a beszélő macskával, Bolíviával, a lustakötés címzetes egyetemi tanárával, Lust Alfonzzal, a nyugalmazott operaénekessel és Gizikével, a Kóbor Szálló nagylelkű háziasszonyával.

És hogy mi köze van Rikinek, ennek a borzas, szőke kislánynak, Dínónak, a szabadságra vágyó rottweilernek, és Sunyi Sanyinak, a rettegett rablónak a Kóbor Szállóhoz? Kiderül a meséből! Varázslatos, érzékeny meseregény Molnár T. Esztertől (Egy majdnem normális család, Szabadesés) Molnár Jacqueline (Robotok, A hétfejű tündér, A részeg elefánt, Belvárosi gyümölcsök stb.) színpompás rajzaival – sok-sok humorral, emberismerettel, empátiával.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

simi_es_a_rendetlen_betuk_boritio_500px.jpgRévész Emese: Simi és a rendetlen betűk

A Simi és a rendetlen betűk hiánypótló kötet. Olyan meseregény, amit minden kisiskolásnak meg kell ismernie, hiszen ez a történet nem (csak) a diszlexiáról szól, hanem egy hétköznapi családról, egy igazi kisiskolás elmélkedéseiről, és arról, hogy mindannyian máshogy vagyunk értékesek.

Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejreállnak, az igencsak megnehezíti az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra.

Vajon hogyan lehet az, hogy mindenki másnak olyan egyszerűen megy, Simi betűit viszont folyton összezavarja a Kavarék Szellem? És mit lehet tenni, hogy ne legyen hatalma a fiú felett?

A könyv Gyarmathy Éva, a diszlexia kiváló szakértőjének ajánlásával és lektorálásával készült.

mihalyi_csongor_es_az_idogyurma_borito_500px.jpgBendl Vera: Mihályi Csongor és az időgyurma

Helló, srácok és lányok, az én nevem Mihályi Csongor, december 13-án leszek 9 éves, anyukám Katona Boglárka, apukám Mihályi György, de több privát adatot most nem áll módomban közölni, annyit viszont mondhatok, hogy most elmesélem a nagyon titkos kalandunkat, ami két óra közti szünetben történt, de majdnem egy egész napon át tartott, mert a barátaimmal – mondjuk ez nem publikus, de – csináltunk egy időgyurmát, kihúztuk a tíz percet sokkal többre, és elindultunk Párizsba, ami iszonyú izgalmasra sikerült: NAGYON nehéz döntéseket kellett hoznunk nem csak arról, hogy ér-e bliccelni vagy nem, hogy hogyan jussunk el az Eiffel-toronyhoz, de arról is, hogy akarunk-e teljesen megváltozni, vagy mégis jók vagyunk mi így is, ahogy vagyunk. Közben rájöttünk, hogy mennyire szeretjük mi egymást így hárman. Vagy négyen. Pedig még csak nem is hasonlítunk! Durva, nem?

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Ha kalandos történetekkel szeretnétek foglalkozni:

rumini_tukorszigeten_borito_500px.jpgBerg Judit: Rumini – sorozat
(Rumini; Rumini Zúzmaragyarmaton; Rumini és a négy jogar; Rumini Datolyaparton; Rumini Ferrit-szigeten; Galléros Fecó naplója; Rumini kapitány; Rumini Tükör-szigeten)

Berg Judit elmondja, hogyan jött az új kiadás ötlete: „Amikor egy nyaralás során, az akkor még óvodás nagylányomnak, Lilunak kitaláltam Ruminit, nem sejtettem, hogy a világjáró hajósinas életem egyik legfontosabb szereplője lesz. Lilu egeres mesére vágyott, én pedig izgalmasra. Rumini és társai a lányom kedvéért lettek tehát egerek, de pont úgy viselkednek, mint az emberek: néha aggódnak, máskor bátrak vagy éppen nem merik bevallani az igazat, de bármit megtennének a barátaikért.

Mostanra Rumini igazi nagyfiúvá vált, és egy hatalmas világ bomlott ki körülötte, számtalan kalanddal, baráttal és ellenséggel. Az első részt, a kalandok kezdetét most vadonatúj, a külföldi kiadásokhoz készült rajzokkal is megmutatjuk – Nagy Zoltán izgalmas, rajzfilmbe illő rajzai egész másképp mutatják be azt a világot, amelyet már több mint tíz éve ismerünk.” A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik...

Ha egyszerre elgondolkodtató és játékos könyvet szeretnétek együtt olvasni:

kicsibacsi_borito_500px.jpgDániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

Kicsibácsi és Kicsinéni egy dióban élnek. Egy kicsi dióban. Csak egy szem zabpehely, egy szem paradicsom, egy szem krumpli fér be a konyhájukba. Mert konyhájuk azért van! Meg egy kalitkájuk, amiben Imikém lakik, a bádognyúl. Ő a madaruk.

Ha elfárad, vagy rossz napja van, egész nap hintázni van csak kedve. Olyankor Kicsibácsi és Kicsinéni löki. Aztán felteszi Kicsibácsi a semmitlátó szemüvegét, és ha kipihente magát, megiszik Kicsinénivel egy pohárkával a későnyári napsütésben.

Nemcsak gyerekeknek, hanem néniknek és bácsiknak is!

Kattints ide és ismerd meg a sorozatot!

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Ha tanítványaid szeretik a kalandokat, és még időben megállítanád a videójátékokra való rászokásukat:

a_kek_ajto_titka_borito_1000px.jpgBojti Anna: A kék ajtó titka – Kaland-Játék-Kockázat

A nagy sikerű Éjszaka az állatkertben után Bojti Anna újabb és újabb könyvei továbbra is az interaktivitásra épülnek, úgy mesélnek el egy történetet, hogy abban az olvasó aktív részvételére is nagy-nagy szükség van.

A kék ajtó titka segítségével végre elmehetsz anyukáddal az állatkertbe! Olyan rég vártál erre, és most puff neki, összefuttok Jolán nénivel, aki lecsüccsen anyukáddal csevegni, te meg kóborolhatsz egyedül az állatok között. Szerencsére hamarosan elképesztő kalandokba keveredsz: varázsgyűrűd segítségével mindenféle állattá át tudsz változni, és csatlakozik hozzád Ottó bácsi, az állatgondozó is. De vajon a sok kalamajka hogy fog elvezetni a titokzatos kék ajtóhoz?

Ebben a könyvben TE segítesz a főhősnek megoldani a feladatokat és megfejteni a rejtvényeket, hogy célhoz érjetek! Közben megismerheted az állatok szokásait, a budapesti állatkertet, és észrevétlen kiolvasol egy izgalmas regényt!

Ha tanítványaid már magabiztos olvasók, akár száz oldal fölött is!

mentsuk_meg_a_voros_pandat_borito_1000px.jpgEbben az esetben a Zseblámpás-sorozat szinte bármely könyvét ajánlom figyelmedbe. A 2022-ben indult sorozatban találsz magyar és külföldi szerzőket, tudományos-fantasztikus jellegű (Kertész Erzsi: Mindig másnap), időutazós (Gévai Csilla: A fecsegő kastély), klasszikus nyomozós (Tim Collins: Sherlock Bones és a koronaékszerek esete), varázslatos-mesés (Rádai Andrea: Tündérek a tajgán) is.

De ez csak néhány kiváló lehetőség a sok-sok történet közül, amelyek mind olvasmányosak, fordulatos cselekményűek, sodró lendületűek. Ezekkel a könyvekkel a gyerekek már igazi regényolvasói tapasztalatot szerezhetnek, amely esélyt adhat arra, hogy a későbbiekben is megmarad számukra az olvasás, mint a szórakozás és tartalmas időtöltés egyik forrása.

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

Ha tanítványaid szeretik a verseket

lanyka_tukorben_borito_1000px.jpgTasi Kata: Lányka, tükörben

Ebben a verseskötetben egy kislány mesél a családjáról, születő testvéréről, a nagymamája haláláról, a legjobb barátjáról és a fiúról, aki szerelmes belé. Mesél, versekben.

Ha gyerekkorodban szeretted a svéd gyerekverseket vagy Csillagszedő Máriót, ezt az élményt oszthatod meg most tanítványaiddal is!

Nemcsak a versek kedvesek, okosak, érzékenyek és humorosak, de a különösen igényes illusztrációkkal a gyerekek esztétikai edukációját is fejlesztheted.

a_batyam_occse_borito_1000px.jpgKiss Ottó: A bátyám öccse

Kiss Ottó verseskönyvét 2021-ben nemcsak a szakmai zsűri, hanem a diákzsűri is a legjobbnak tartotta, így kétszeresen is megkapta az Év Gyerekkönyve díjat.

Nem véletlen, hiszen nagyon szórakoztató, okos, nyelvileg igényes és játékos. Ráadásul könnyű azonosulni a kötet szabadverseiben megjelenő mindennapi helyzetekkel, testvérek közötti harcokkal és szövetségekkel.

A képi világ humoráért és szerethetőségéért pedig Baranyai (b) András a felelős.

„A bátyámnak van egy öccse,
aki sajnos pont én vagyok.
Ez önmagában is elég nagy baj,
de az még nagyobb baj, hogy ez örökre így is marad. "

Ha osztályodnak választanál legalább 10 darab könyvet, kattints ide, 10 darab felett 30% kedvezményt adunk!

<description><p>Vidd be a kortárs irodalmat az ovikba-sulikba! Cikkek, óravázlatok tanároknak.</p></description>
a6b9933d-ca3f-47ba-b665-8af8d0d7c802.jpeg
ne_legyel_mindig_rendes_borito_500px.jpg
0nyito.jpg
04.jpg
ejszaka_az_allatkertben_borito_500px.jpg
ket_kis_dino_a_kozepkorban_borito_cmyk.jpg
ket_kis_dino_felfedezi_amerikat_.jpg
ket_kis_dino_kretan_borito_500px.jpg
kicsibacsi_borito_500px.jpg
mihalyi_csongor_es_az_idogyurma_borito_500px.jpg
nagyonzoldkonyv_borito_500px.jpg
rumini_tukorszigeten_borito_500px.jpg
simi_es_a_rendetlen_betuk_boritio_500px.jpg
vaganybagoly_borito_500px.jpg
mindig_masnap_borito_1000px.jpg
a_hofeher_viharmadar_borito_1000px.jpg
a_lidercerdo_melyen_borito_1000px.jpg
marie_curie_es_az_atomok_rejtelye_borito_1000px.jpg
ket_kis_dino_es_a_honfoglalas_borito_1000px.jpg
rumini.jpg
vaganybagoly_es_a_negyedik_a_borito_1000px.jpg
einstein_es_az_idogepek_borito_1000px.jpeg
rumini_kondor_szigeten_borito_1000px.jpg
ket_kis_dino_a_holdon_borito_1000px.jpg
az_univerzum_a_tehenek_meg_minden_borito_1000px-1.jpg
ancsa_borito_1000px.jpg
vilagkostolo_borito_1000px.jpg
hova_tuntek_a_krillek_borito_1000px.jpg
18774.jpg
tujaszorny_es_nyirfakobold_borito_1000px.jpg
rokazsolt_borito_1000px.jpg
agata_es_a_jegenyenyar_borito_1000px.jpg
a_kek_ajto_titka_borito_1000px.jpg
mentsuk_meg_a_voros_pandat_borito_1000px.jpg
lanyka_tukorben_borito_1000px.jpg
a_batyam_occse_borito_1000px.jpg
a6b9933d-ca3f-47ba-b665-8af8d0d7c802.jpeg

Sütihasználati beállítások