Pagony

Olvasni jó!Sorozat kezdő olvasóknak és Berg Judit rajongógnak!

A Most én olvasok! sorozatunk mindenkinek szól, aki szeretne megbarátkozni az olvasással,keresi az izgalmakat, a jó illusztrációkat.
A szerző, Berg Judit és az illusztrátor, Mészely Ilka tökéletes párost alkot a Pagony olvasós sorozatának mind a  négy kötetében, ismerkedjetek meg a Tökmagokkal! - Bagossy Laura ajánlója

A Most én olvasok! sorozatunk mindenkinek szól, aki szeretne megbarátkozni az olvasással,keresi az izgalmakat, a jó illusztrációkat.
A szerző, Berg Judit és az illusztrátor, Mészely Ilka tökéletes párost alkot a Pagony olvasós sorozatának mind a  négy kötetében, ismerkedjetek meg a Tökmagokkal! - Bagossy Laura ajánlója

23687.jpgIzgalmas időszak egy gyerek életében, amikor bekerül a betűk birodalmába, és egyre biztonságosabban kezd mozogni benne. A betűk összeolvasásának bűvös ereje szerencsére nagyon sokakat rabul ejt, és egy életre az olvasás szerelmesévé teszi. Erre a fogékony időszakra erősítenek rá azok az új kiadású könyvek, amelyek figyelembe veszik a kezdő olvasók szempontjait. Fontos, hogy nagyok legyenek a betűk, hogy a szöveg könnyen kiolvasható, a történet pedig jól követhető legyen. A szövegek mellől még elengedhetetlen az illusztráció, ami segít az érthetőségben, és az oldalak gyorsabb fogyásában is.

Ezeket a szempontokat alapul véve kezdett bele a Pagony Kiadó a Most én olvasok! sorozatba, aminek megírására a legnépszerűbb pagonyos írókat kérték fel.

Elsőként Berg Judit fokozza az olvasás örömét, négy részből álló kalandos történetével, Mészely Ilka rajzai pedig tökéletesen kiegészítik a szöveget. Főszereplői a Tökmagok, akik apró erdei emberke-gyerekek, és jó barátok is. Benő, Minka, Rézi és Palkó minden kalandra nyitott. Nem riadnak meg sem a szavanna vad oroszlánjaitól, sem egy füstölgő vulkán kráterétől. A legnagyobb természetességgel merülnek az óceán mélyére, hogy elsüllyedt kincsek után kutassanak, és a legutolsó regényben még az időutazás sem okoz nekik különösebb gondot, hiszen az ókori Egyiptomban kalandoznak.

A Tökmag sorozat könyvről könyvre nehezedik. Míg az első részben 2-3 mondat jut egy-egy oldalra a sok színes kép mellé, addig a negyedik könyv szinte teljes regénnyé érik. A betűk szaporodnak, a képek visszaszorulnak, és a történetek is egyre bonyolultabbá válnak. Fokozatosan változnak az egyszerű mondatok bővített, majd összetett, sőt többszörösen összetett mondatokká, egyre nehezebb és hosszabb szavak teszik próbára az olvasást, az utolsó részben pedig már idegen szavakkal is találkozhatunk, ami a szókincset is gazdagítja. Berg Judit stílusa, a gyerekek fantáziáját megmozgató történetei látatlanul is sikerre voltak ítélve. A Tökmagoknak már az első két kötet után óriási rajongótábora lett, alig várták, hogy folytatódjon és nehezedjen a kalandos olvasás, vagy inkább olvasási kaland.

24183.jpgAz elmúlt héten került a boltokba a Tökmagok a korallzátonyon, amiben a picurka jó barátok azért úsznak le a tenger mélyére, hogy megtudják: rokonok-e az erdei és a tengeri sünök? Közben belekeverednek egy régészeti kutatásba. Egy régen elsüllyedt, és nehezen megközelíthető hajó felderítésében vesznek részt. Ez a regényke már fordulatos, és izgalmas részekben bővelkedik.

A Tökmagok a piramisban már egy történelmi regény. Egy egyiptomi fiú segítségével, egy tolvaj macska nyomába eredve repülnek vissza az ókorba. Rengeteg érdekesség derül ki az akkori szokásokról, vallásról, a fáraóról és a piramisokról. A történet pedig izgalom izgalom hátán.

Berg Judit írásai után Finy Petra következik a Most én olvasok! sorozatban. Első két könyve már nyárra várható. És hogy tovább fokozzam a jó híreket: a jövőben Gévai Csilla és Dániel András is az olvasni tanulók segítségére lesz majd.

<description><p>Ismerd meg a legfrissebb könyveket! Könyvek, amiket mi ajánlunk neked!</p></description>
24184.jpg
24184.jpg
23687.jpg
24183.jpg
Berg Judit

Sütihasználati beállítások