Ősszel is folytatódik a Légy szabad! Pagony Tanári műhely

Tarts velünk az őszi időszakban is! Vinczellér Katalin kollégánk izgalmas, ingyenes programsorozattal, sok-sok ötlettel és érdekes beszélgetésekkel várja a pedagógusokat!

Tarts velünk az őszi időszakban is! Vinczellér Katalin kollégánk izgalmas, ingyenes programsorozattal, sok-sok ötlettel és érdekes beszélgetésekkel várja a pedagógusokat!

Kedves pedagógus kollégák!

Tudjuk jól, hogy milyen terhek nyomják a magyartanárok vállát, hogy haladni kell az anyaggal, ami egyre több, miközben csökken az óraszám és a gyerekek irodalom iránti elkötelezettsége.

Mégsem lehetetlen küldetés arra vállalkozni, hogy évente egy-egy kortárs gyerek- és kamaszirodalmi művet is feldolgozzunk osztályainkkal, csoportjainkkal, hiszen a jól megválasztott könyv és az izgalmas feldolgozási mód közelebb hozza a diákokhoz az irodalmat és az olvasást mint semmivel nem pótolható tevékenységet.

Találkozásainkkor egy vagy több olyan mű közös, műhelymunkában való feldolgozására kerül sor, amely kapcsolható a kerettantervi anyaghoz, részletolvastatásból indul ki és változatos feldolgozási szempontokkal tudja élményszerűvé tenni az irodalom befogadását és értését.

A programon való részvétel ingyenes, de a részvételi szándékot, kérlek, feltétlenül jelezd az alábbi e-mail címen, mert a helyszín, a Bakáts téri Pagony Café-Dió befogadóképessége 12 fő.

E-mail: vinczeller.katalin@pagony.hu

A műhelymunkában való részvétel nem igényli a könyvek előzetes ismeretét.

A program minden alkalommal 16:30-kor kezdődik és 90 perc az időtartam.

Várható időpontok:

2023. október 13. péntek – Az irodalom határterületei – Kortárs magyar gyerek- és ifjúsági krimi

2023. november 10. péntek – Egyedül egy egész könyvet! (Zseblámpás – sorozat)

2023. december 8. péntek – Nekünk Petőfi kell? (Berg Judit: Szélvésztől kergetve, Nényei Pál: Az irodalom visszavág – A néma gyerektől a szent világszabadságig)

<description><p>Vidd be a kortárs irodalmat az ovikba-sulikba! Cikkek, óravázlatok tanároknak.</p></description>
thumbnail_pagony-tanari-muhely-borito.jpeg
thumbnail_pagony-tanari-muhely-borito.jpeg

Sütihasználati beállítások