A Pagony nemcsak egy gyerekkönyvesbolt-hálózat, hanem Magyarország egyik vezető gyerekkönyvkiadója. A kiadó könyveiről, játékairól, szerzőiről, illusztrátorairól itt mindent megtudhatsz!

Ki ne emlékezne Annipannira és Boribonra, a játékmackóra? Marék Veronika 1970-es években írt, immár klasszikus sorozatának főszereplői a harminc évvel ezelőtti gyerekek - azaz a mai szülők - kedvencei voltak, és úgy tűnik, a mai gyerekeknek is ugyanúgy a kedvenceivé váltak. A hétköznapi, minden gyerek számára ismerős, ugyanakkor nem didaktikus történetek, a jól követhető párbeszédek, a kedves és karakteres rajzok Marék Veronika "védjegyei". A régi sorozat öt kötete után a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott.
Gabo Kiadó
A Rumini Berg Judit regénye, amely 2007-ben megkapta az Év Gyerekkönyve nevű kitüntetést. A történet egy speciális világban játszódik, melynek benépesítői beszélő, társadalmat kiépítő állatok, illetve mágikus lények. A főszereplő Rumini, egy egér matróz, aki a Szélkirálynő nevezetű vitorláson próbál eljutni Pelevárba.
Csoda és Kósza is itt vannak a könyvekben, már csak olvasni kell róluk, és néha nyeríteni helyettük, lószívvel, ahogy ők is szokták, mondjuk, így: nyíííí-ha-ha-ha-ha-ha, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Mindig van, aki újra elmeséli. Mindig van, akinek újra el lehet mesélni. A Pagony mesesorozata régi klasszikusok meséivel, egy mai klasszikus tolmácsolásásban, leendő klasszikusok rajzaival.
A Cipelő cicák apró kis játékcicák: testük tarkabarka, farkuk végén színes gyöngyök himbálódznak. Pont elférnek egy gyerek markában, gazdáik mindenhová magukkal cipelik őket. A felnőttek csak ennyit látnak...

Bátorságról és szeretetről haladóknak

J. K. Rowling: A karácsonyi malac

2021. 10. 26.

J. K. Rowlingot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: a Harry Potter-sorozat világszerte ismertté tette a nevét, és most már elmondhatjuk azt is, hogy felnőtt a történetein egy generáció. Durva, igaz? Idén ősszel egy igazi karácsonyi meseregénnyel jelentkezett, amit már nagyon-nagyon vártunk, és láthatóan ti, olvasók is, mert őrületes ütemben fogy! Ismerjétek meg A karácsonyi malacot Bertók Eszter ajánlójából!

olvasd tovább »

4+1 program, amiről ne maradj le az őszi szünetben

2021. 10. 25.

Gyerekként persze a legnagyobb buli, hogy az őszi szünetben semmit nem kell csinálni, és mi is örülünk, hogy pihenhetnek, élvezhetik a szabadidőt. De szülőként és pedagógusként azért azt is szeretnénk, ha mindeközben feltöltődnének, fejlődnének, szórakoznának is. Mutatunk néhány szuper programot, amikkel kikapcsolódhattok a szünetben, sőt: nem csak élményeket, de még kézzelfogható nyereményeket is szerezhettek velük!

olvasd tovább »

Kötelezők között

Kortárs irodalom az általános iskolától a gimnáziumig

2021. 10. 25.

Pedagóguskonferenciát szervez a HUBBY és a MTE 2021 nov. 5-6-án, melyre minden pedagógust és érdeklődő szülőt szeretettel várnak. Az előadások és a workshopok elsődleges témája a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom, de emellett szó esik még a digitális oktatás tapasztalatairól, a NAT 2020 utáni tankönyvhelyzetről és olyan könyvekről is, melyek az irodalom elmélyültebb, de nem tankönyvi megismerését segítik. Olvass tovább a részletekért!

olvasd tovább »